ГЕРБ ДАДЕ ЗАДЕН ЗА ПРЕФЕРЕНЦИЯТА, ИЗБИРАТ И НОВА ЦИК

0
2231

Председателят на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов свика извънредно заседание на Изпълнителната комисия на партията днес. Заседанието се провежда в момента в централата на ГЕРБ, а темата, която се разисква, са последните промени в Изборния кодекс, съобщиха от партийния пресцентър.

Първата информация която изтече от партийния форум е че ГЕРБ връща преференцията на старите нива.

„Идеята на ГЕРБ в основната тематика в тази предизборна кампания е каква България искаме. Искаме да припомним какво се случи в България през последните години. Тя успя да стане водеща, и ако позволите „Една глава“ над останалите държави на Балканите“, заяви Георги Марков, който пръв взе думата.

„Считаме, че не може да има избори в България по сегашната система. Дадени права на избирателите не бива да се отменят. За да не ни обвиняват, че нарушаваме закона – ще се открие процедура по избор на нова ЦИК.“, заяви Байко Борисов.

„Изумен съм, че държавният глава намекна за Костинброд с положителен знак. Ние не сме говорили, че ще вадим зъбите на опозицията, но не сме злопаметни и гледаме напред. Тези две основни теми, които вълнуват нашето общество, ще бъдат решени. Не може да вървим към еврото, пък да въвеждаме машинно гласуване, което го няма никъде в Европа“!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here