ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ – АУТ ОТ ВЛАСТТА! ТРЪГВА СИ ОТ НС, ОСТАВА ЗАМ. НА ГЕРБ И ШЕФ НА ПРЕДИЗБОРНИЯ ЩАБ

Зам. шефът на ГЕРБ ще е за първи път извън държавната власт от 10 години.

1
2017

Премиерът и шеф на партия ГЕРБ Бойко Борисов напъди Цветан Цветанов от трите поста, които заемаше до момента – като председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред, като председател на парламентарната група на ГЕРБ и като депутат.

Цветанов остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб на ГЕРБ.

За решението си премиерът се е обосновал с негативната обществена реакция, предизвикана от апартаментгейт и загубата на доверие, което се отразява пагубно на правителството.

Седмица след началото на скандала с апартамента в столичния квартал „Изток“, купен от „Артекс“ на по-ниски от пазарните цени, зам.-председателят на ГЕРБ и ръководител на парламентарната група на партията Цветан Цветанов обяви, че напуска Народното събрание. Решението му бе съобщено пред журналисти в парламента в 17 часа днес, а пресконференцията продължи повече от час.

Оставката бе мотивирана с „каузата ГЕРБ“, на която той остава зам.-председател. Решението бе представено с аналогия, че при развод в едно семейство страдат децата. Цветан Цветанов допълни, че никога не е правил нещо, което не кореспондира с волята на лидера и с тази на съпругата му. После увери, че разцепление или разделение в партията няма да има. Той каза още, че не иска ГЕРБ да се превърне в СДС.

По-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ се завърна от САЩ с думите, че е взел решение, което е обсъдил със съпругата си, и се срещна с премиера и лидер на партията Бойко Борисов. Не е известно къде е била срещата и дали е била на четири очи.

Досега Борисов не е коментирал какво ще бъде политическото бъдеще на заместника му, който е сочен за втория човек в партията. Очаква се той да говори пред журналисти в следващите дни.

1 КОМЕНТАР

  1. Добре де, Цветанов, Цачева, Рашидов и тия зам. министри как ще гледат съседите си в очите занапред, като разликата в цените на апартаментите им, е платена от тия съседи, дето са си купили апартаменти в същата сграда на „нормални“ цени от по няколко хиляди евро квадратния метър?! Щото тия от Артекс не́ма да се минат да продават на загуба, се отнякъде трябва да си избият кинтите. 🙂

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here