БСП НАСТОЯ ЗА ПРОВЕРКА НА СДЕЛКАТА С АПАРТАМЕНТИТЕ НА ЦВЕТАНОВ

0
2201

Да се направи проверка на сделките около новия апартамент на Цветан Цветанов призоваха от БСП. НАП и КПКОМПИ трябва да изяснят как два по-евтини апартамента са заменени за ново луксозно жилище в един от най-скъпите квартали на София, смята депутатът от левицата Явор Божанков.

Той припомни, че още преди няколко години зам.-председателят на ГЕРБ стана известен с шестте си апартамента. Необяснимото му богатство тогава бе оправдано с пенсиите и на тъста и тъща му. Проверката на институциите не откри нередности, но случайно или не шефът на НАП, който проверява Цветанов, стана депутат от ГЕРБ, продължи с фактите Божанков.

С новата сделка, подробности около която разкри „Свободна Европа“, Цветанов придобива луксозното жилище на изключилно занижена пазарна цена и така си спестява над 1 млн. лева.

Срещу какво и защо строителят губи тези пари, попита депутатът от левицата. И припомни един от последните доклади на Европейската комисия, в който се казва, че две трети от прането на пари в България е свързано с политици.

В анализа на европейските институции се казва също, че срещу сигналите за подобни нарушения не се води качествено разследване и липсват резултати.

Призоваваме НАП и КПКОМПИ – компетентните органи, да си свършат работата обективно и смело и да прочетат документа на ЕК, подчерта Явор Божанков.

По думите му е несправедливо българските граждани да бъдат преследват от НАП за един лев, българският бизнес да се свързва към кого ли не с касовите си апарати, българските адвокати да доносничат за своите клиенти, а българските политиците да остават необезпокоявани. 

Призоваваме и министър- председателя Бойко Борисов, който е заявил, че дори съмнение за корупция няма да търпи – да погледне около себе, където се правят заменки за милиони и да вземе мерки, добави социалистът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here