АКО СЛЕДВА ТЕЗИ ПРОСТИ ПРАВИЛА ЧОВЕК ИМА 90% ШАНС ДА ОТПРАЗНУВА 100-ИЯ СИ РОЖДЕН ДЕН

Според американски кардиолог човешкото тяло първоначално е било програмирано за доста по-дълъг живот

0
2154

Американският кардиолог д-р Клайд Янси дава препоръки, придържането към които може да осигури дълголетие на всеки един човек. Той вярва, че човешкото тяло първоначално е било програмирано за дълъг живот. 

Според експерти по геронтология/науката за стареенето/ спазвайки тези съвети на специалиста, вие ще имате 90% шанс да доживеете до 100-годишна възраст.

На първо място лекарят съветва задължително да се увеличи физическата активност: Бягайте, плувайте, разхождайте се повече! При заседналите хора рискът от сърдечни заболявания или инсулт е много по-голям.
Важно е също да контролирате холестерола си. Не трябва да надвишава 5 единици. Освен това, за да увеличите шансовете си за дълъг живот, трябва да се откажете от сладките изделия, бързата храна и газираните напитки.

Нужно е да консумирате достатъчно фибри, зърнени храни, пресни зеленчуци и плодове, за да предотвратите високото кръвно. Особено важно е то да се контролира, след като човек навърши 45-годишна възраст.

Също така трябва да поддържате нормално тегло и да извършвате профилактика на диабета.

Не на последно място кардиологът Клайд Янси отбелязва, че е необходимо да се откажете и от вредният навик на тютюнопушенето.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here