2 МИЛИОНА ЕВРО В ПРЕДПРИЯТИЕ НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА „РОДОПИ” ВЛОЖИ ИНВЕСТИТОР

0
233

Инвестиция на стойност 2 милиона евро ще реализира компания „Веним Груп” на територията на община „Родопи”, научи Родопи-инфо.

Те ще изградят модерна база за ремонт на селскостопанска техника в землището на село Кадиево. Заводът ще бъда разположен на площ от близо 10 декара, в местността „Гьола”, а в него, по план, ще работят над 20 души, които се очаква да бъдат наети от региона.

Стартът на строителните дейности бе даден с водосвет и тържествена първа копка в присъствието на кмета на община „Родопи” Павел Михайлов, председателя на общински съвет „Родопи” Георги Цанков, кмета на село Кадиево Лиляна Петрова и представители на фирмата инвеститор.

Кметът Павел Михайлов заедно с представителя на инвеститорите Васил Тасев забиха търнокопите в почвата, а отчето ги благослови за благото на доброто бизнес начинание.

„Фирма „Веним Груп” е един от най-големите инвеститори в „Родопи”. Убеден съм , че доброто развитие на нашата община е в пряка зависимост от връзката й с бизнеса. Когато общинската администрация работи ръка за ръка с частните инвеститори се създават нови работни места”, заяви пред репортер на Родопи-инфо кметът на община „Родопи” Павел Михайлов.

Васил Тасев е управител на Мини ВЕЦ „Кадиево”, първият частен ВЕЦ в страната. Изграждането на съоръжението бе една от най-големите инвестиции на територията на община „Родопи” през 2013 година.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here