ЖИВОТЪТ НА ВЛАДИМИР ПУТИН В ПЕТ ЛЮБОПИТНИ ФАКТА

Руският президент е известен с екстремните си хобита, както и с това, че е изключително активна личност.

0
183

*Полиглотът Путин

След като завършва Право в Ленинградския държавен университет, Путин постъпва на работа в Комитета за държавна сигурност (КГБ). Той е на заплата в тайната служба от средата на 70-те години на миналия век, като е командирован в Дрезден, тогава Източна Германия, от 1985 до 1990 г., когато съветската власт се разпада.

Благодарение на професията си, Путин знае няколко езика, но не е известно колко точно и кои, тъй като президентът предпочита да не демонстрира уменията си. Със сигурност той владее до съвършенство немски, като дори се налага да превежда по време на визита на Ангела Меркел в Русия, след като възникват технически проблеми.Говори украински и полски. Смята се, че знае и английски, но никога не е демонстрирал това по време на официални срещи.

*Екстремният Путин

Руският президент е известен с екстремните си хобита, както и с това, че е изключително активна личност. Той практикува бойни изкуства, като е майстор на спортовете самбо и джудо. Има девети дан по таекуондо, осми дан и черен колан по карате.

Обича да кара ски, играе хокей на лед, язди, прави планински преходи, гмурка се, лови риба и други. Освен това е почитател на автомобилите, като предпочита руските.

*Любител на животните 

Руският президент е страстен любител на животните. Той има няколко кучета – лабрадора Кони, два пудела, българското овчарско куче Бъфи, акита ину на име Юме. Сред домашните му любимци има още котка, коза и кон.

Ангела Меркел много се страхува от кучета, а по време на нейно официално посещение в залата нахлува Кони. След като канцлерът едва се овладява, президентът спокойно пита: „Кучето ли ви изплаши?“

Най-популярният от любимците на Путин е лабрадорът Кони. Тя му е подарена през 2000 г. от Сергей Шойгу. Главен герой е на комикс, както и на книгата „Историите на Кони“, в която животът на президента е описан през погледа на куче.

За Кони има и статия в Уикипедия на 10 различни езика, а през 2007 г. в руската преса се обсъжда възможността кучето да наследи Путин на президентския пост. Разбира се, на шега.

*Закъсняващият Путин и часовниците му

Легенди се носят за склонността на президента да закъснява.

Бившата му съпруга Лудмила разказва как го е чакала за срещи не по 15 минути, а по час и половина. Путин не идва навреме и за официални срещи – дори и когато те са с папата. Но за това извинението, разбира се, са вежните му държавни дела.

Въпреки че не е точен, руският президент е популярен с любовта си към часовниците. Той винаги ги носи на дясната ръка, като обяснява това с удобството.

Преди време в световните медии влезе случка, в която Путин се среща с момче от Сибир, спонтанно сваля от ръката си часовника си и му го подарява. Смята се, че той струвал около 10 хиляди долара. Президентът прави подобен подарък и на работник във фабрика.

Руско-италианската бижутерийна компания пък създава уникален Apple Watch в чест на Путин, който е със златно покритие, изобразяващо двуглав орел, герба на страната и хоризонта на Москва. От него на пазара се появяват лимитирани бройки, които струват по 3000 долара, но се изкупуват веднага.

*Бащата Путин

Личният живот на президента на Русия е една от най-добре пазените тайни. Официално от бившата му съпруга Людмила той има две дъщери – Мария и Екатерина. Мария е родена в Санкт Петербург през 1985 г., а Катерина се ражда година по-късно, но в Германия.

Мария изучава биология, а по-късно и медицина в Москва, докато Катерина учи азиатски науки. Двете момичета посещават университета с фалшиви самоличности.
35-годишната в момента Мария днес живее в Нидерландия с Йорит Фаасен, от когото има дете. Катерина, от своя страна, живее охолен живот в Русия, Освен че е акробатична танцьорка, тя заема висша позиция в Московския държавен университет.

Преди години се заговори за връзка на Путин с гимнастичката Алина Кабаева, появиха се информации и че му е родила близнаци, но това така и не беше потвърдено.

Последните сведения за някоя от децата на президента дойде във връзка с руската ваксина за COVID-19. През септември Путин обяви, че тя е тествана върху дъщеря му, но той така и не уточни за кое дете става въпрос.

„Дъщеря ми също взе участие в тестовете на ваксината. След две ваксини, тя се чувства по-добре и е изградила антитела“, каза тогава руският президент.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here