ЗАСАЖДАТ ДЪРВО В ПАМЕТ НА ЛИНО

0
2750
Снимки: Личен архив на Лино Тонан

Заупокойна молитва в памет на починалия преди 40 дни знаков италиански бизнесмен Лино Тонон ще се проведе в неделя – 23 юни. Тогава близки, приятели и сътрудници на оставилият ярка диря в живота на много пловдивчани бизнесмен ще се съберат в църквата „Свети Николай“, за да почетат паметта му, научи Родопи-инфо от близки на Лино.

След панихидата приятелите на Лино ще засадят дърво в негова памет, около което ще се събират всяка година за да си спомнят за човека, бизнесмена и филантроп, който бе пионер в редица социални дейности в града под тепетата.

Ще припомним, че в зората на демокрацията Лино бе първият италиански бизнесмен, който дойде в Пловдив, в далечната 1990 година, и доведе 136 световно известни италиански фирми в България, сред които производителите на мотори „Априлия“, фирмите за производство на кафе машини „Фаема“ и „Саеко“, кафето „Лазарин“ и много други.

Пловдивчани ще запомнят именитият бизнесмен като човек с широко сърце и душа. Лино правеше по 1000 обяда за бедните хора, в града под тепетата, всяка година.

Лино Тонан не жалеше пари за да помага на бедни, хора в неравностойно положение, болни и нуждаещи се от всякаква финансова помощ. Стотици са болните, които са излекувани благодарение на неговата щедра финансова помощ.

Той бе щедър спонсор и на редица спортни прояви, като боксовият турнир „Странджата“, рали „Хеброс“, футболни турнири за деца и юноши, както и на много други.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here