ЗАПОЧВА РЕМОНТ НА ПРОПАДНАЛИЯ ПЪТ НАД ХРАБРИНО

0
709

До дни ще започне ремонт на част от пътя, водещ в посока любимите на пловдивчани родопските села Дедово, Бойково, Ситово и Лилково, съобщи trafficnews.bg.

Трасето от години е в много лошо състояние състояние. Най-критичния участък се намира на изхода на село Храбрино, където асфалт почти липсва, пътят е пропаднал, на огромни дупки, вълни и неравности.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и е в ресора на Агенцията по Пътна инфраструктура.

Репортер на медиата се свърза с АПИ, с въпрос какво се предвижда в ремонта.

„Агенция „Пътна инфраструктура“ планира през септември да стартира укрепването на свлачището на третокласния път III-862 Пловдив-Първенец- Лилково в землището на село Храбрино. За обекта има издадено разрешение за строеж и в момента се процедира подписване на протокол за откриване на строителна площадка“, посочиха от АПИ. 

Междувременно от АПИ обясниха, че продължава ремонтът на 13-километров участък от третокласното трасе по посока  Лилково. Проектът предвижда ремонт на пътната конструкция, профилиране на банкети и регули, изграждане на укрепителни и подпорни стени с анкери и пилоти, ремонт на съоръжения, поставяне на пътни знаци, полагане на маркировка, ремонт на мантинели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here