Търсят се най-добрите кметове! Но не за новия мандат, а измежду сегашните. И не след гласуване с бюлетини, а след онлайн допитване за националния конкурс „Кмет на годината”.

„Направихме платформата така, че да е достъпна за всички.

Днес стартирахме онлайн допитването, което ще трае 15 дни.

Вече над 9 000 човека са посетили платформата”, заяви в студиото на „Събуди се” Боян Томов, директор на сайта за българските общини kmeta.bg.

„Единият от интересните въпроси е за кмета и социалните мрежи. Много е важно един градоначалник да бъде активен в социалните мрежи. За мен като гражданин на даден град ще е по-интересно да пиша и да задавам въпроси на директно на моя кмет, или да стига до него и да може да ми отговаря”, коментира Томов. „В малките населени места кметовете са по-активни в социалните мрежи. В големите общини кметовете ползват екипи”.

В студиото беше коментиран и кметът на Рейкявик, който е определен като добър градоначалник, дори без диплома за висше образование, но хората го определиха като най-добрият кмет.

„Той е доста успешен, с неговите си интересни идеи, които въвежда в общината. Но да не забравяме, че той е от семейство, което е свързано с местното самоуправление. За съжаление, в България нямаме кмет, на който семейството му поколения наред да е било част от политическия живот. Такъв пример е и кметът на Лондон. Много интересна е и историята на кмета на Атина. Кметът на Солун е един млад човек. Идва момент за млади, енергични и атрактивни хора”, коментира Томов.

„Интересно е, че Борис Джонсън тръгва от журналистическата кариера, той е атрактивен, така е бил и в парламентарната си кариера, и като кмет, сега вече и като министър-председател. Сега трябва да внимава заради Brexit”, смята Томов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here