ВОДА ОТ ПРАЗ В БОРБАТА СРЕЩУ ЛОШИЯ ХОЛЕСТЕРОЛ

В състава си праза има високо съдържание на сулфиди, което предоставя възможността да бъде използван в борбата срещу голям спектър от заболявания.

0
1470

Полезни качества, праз лукът притежава изключително ценни вещества за организма ни и не бива да го подценяваме.

В състава си той има високо съдържание на сулфиди, което предоставя възможността да бъде използван в борбата срещу голям спектър от заболявания.

Целебните му ползи са много:

  • Предотвратява  развиването и растежа на опасни за организма бактерии и микроби.
  • Предотвратява развиването на ракови клетки.
  • Възпрепятства образуването на опасни радикали.
  • Подсилва имунната ни система
  • Стимулира храносмилателната система.
  • Пречиства устната кухина и носоглътката.
  • Може да бъде използван ефективно и при упорита кашлица.

Вода от праз и нейните ползи

Курса на лечение трае един месец, а водата от праз се приема два пъти дневно, преди хранене, сутрин и вечер.

Необходими съставки:

1 бутилка минерална, газирана вода
¼ стрък праз

Приготвяне:

Отворете бутилката и поставете в нея ¼ стрък праз (нарязан наполовина и половината напречно). Оставете в хладилника за един ден. След 24 часа водата е готова за пиене.

Всеки ден се пие по една ракиена чаша, два пъти дневно, преди ядене. След един месец, направете кръвни изследвания, резултатите трябва да са задоволителни, а холестеролът понижен.

Натуралните газирани води съдържат: натрий, калций, калий и магнезий в перфектния баланс, който е подходящ за тялото. Освен това, тези катиони се допълват от аниони: сулфати, хлориди, бикарбонати и флуор, които заедно с биофлавоноидите на праза помагат за отстраняване на холестерола от кръвта и защитават кръвоносните съдове.

Действие: При контакт на праза с минералната вода се отделя азотен оксид, природен газ, който отпуска кръвоносните съдове. Също така се освобождават полифеноли, които играят пряка роля в защитата на кръвоносните съдове и кръвните клетки от оксидативно увреждане.

Питейната вода помага при лечението на диабет тип 2, затлъстяване, атеросклероза, алергии на дихателните пътища и ревматоиден артрит.

По време на терапията трябва да се внимава за диетата, да се избягват пържени и мазни храна и много сладко и да се прилага средиземноморска диета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here