В ЗЛАТНИЯ ПАРК КРАЙ ЗЛАТНАТА РЕКА ПОПАДАШ В ЦАРСТВОТО НА ПРИКАЗКИТЕ

0
1778

Златният парк – все още малко хора са чували за това място. То не е много известно, защото все още се довършва. Обаче, в скоро време, всички които минават през Луковит ще се отбиват там. Наречен е Златният парк, логично заради името на реката, покрай която е – Златна Панега.

Ако се отбиеш само на 50-100м от главният път за София, който преминава през гр. Луковит може да попаднеш в царството на приказките на братя Грим или Шарл Перо, или някой друг от прекрасните автори на приказките, с които всички сме израстнали.

Още на входа се вижда атрактивна бариера. На нея ни посрещат стихове – първите им букви изписват името на парка „Златен парк“

До самото езеро е изградена къщата с каменните цветя. Тя всъщност представлява продължение на стената на бента. Кой или кои приказни герои живеят там – незнам, но къщта е на два етажа. До горният етаж, който е на нивото на парка се стига по каменен мост с каменни цветя. В помещението там след време сигурно ще има кафе-бар, който с нетърпение чакам да посетя – гледката е към цялото езеро.

В средата на езерото като малък лебед плува къщата на Малечка Палечка или някоя нейна сестра.

Златният парк е едно приказно място, което един човек с голямо сърце създава. Това е прекрасно място за малките, а и за големите, но непораснали деца. Разходката до тук може да се съчетае с посещението на пещера „Проходна“ и екопътека „Искър-Панега“ .

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here