СЪПРУЗИ-МАГОВЕ МАМЯТ ИЗ ИНТЕРНЕТ. ПОВДИГНАТО ИМ Е ОБВИНЕНИЕ

Делото се разгледа днес в Районен съд- Пловдив.

0
909

Безработни съпрузи от Пловдив припечелвали с измама, че притежават свръхспособности и завличали невинни хора с немалки суми.

Те рекламирали себе си като „Маг А.“ и „Маг Н.“ в различни интернет сайтове, като лица, имащи паранормални способности и предоставящи услуги по ясновидство, гадаене, восъколеене, разваляне на магии, оказване на помощ по свръхестествен начин при различни здравословни проблеми.

Срещу тях е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.209, ал.1 от НК, за това че през май 2019г. в Пловдив с цел да набавят за себе си имотна облага са възбудили и поддържали заблуждение в потърпевшата М.К., че спрямо нея имало направена магия за болест, за раздяла с любим човек и за неразбирателство с децата и ще й изпратят предмети, с които да развали магията, с което й причинили имотна вреда общ в размер на 900 лв.

Тъй като традиционната медицина не успявала да доведе до пълното й оздравяване,  измамената жена решила да потърси алтернативни методи, като попаднала на публикуваните в Интернет обяви от обвиняемите за разваляне на магии.

Позвънила на А.В., която след като я изслушала й заявила, че й е направена магия за болест, за раздяла с любим човек и неразбирателство с децата й, като можела да й помогне да развали направените й магии, но за целта било необходимо свидетелката да й изпрати пари, срещу които обвиняемата ще изпрати различни амулети. Потърпевшата се съгласила на предложението й и започнала периодично посредством „Изи Пей“ да изпраща на обвиняемата определени от последната парични суми, а срещу тях започнала да получава колети със свещи, оцветени течности, муски с текстове, написани на арабски език и да изпълнява различни ритуали по начин, обяснен й от обвиняемата, до момента, когато колетът за „заключителният ритуал“ не бил изпратен, а обвиняемата спряла да вдига телефона си.

Съпругът на А.В., също представящ себе си за маг, Н.В.В. е обвинен за същото престъпление, тъй като пострадалата решила да потърси и друг човек, което да й окаже помощ посредством свръхестествените си способности и попаднала на обявата на „Маг Н.“,  който обяснил на свидетелката, че ще развали магията чрез изпращане отново на предмети, с които да се изпълняват ритуали срещу сумата от 200 лв.,  като не възнамерявал да изпраща каквито и да е предмети на свидетелката, а единствено целял да я измами.

Съпрузите са обявени за общодържавно издирване, като в хода на процеса е установено, че се намират във Франция.

По предложение на прокуратурата и с оглед успешното откриване на мнимите магове, съдът разпореди чрез международно полицейско сътрудничество да бъде извършена справка дали лицата имат адресна регистрация във Франция.

В зависимост от резултата на разследването, съдът ще прецени дали да даде ход на делото в отсъствието на подсъдимите, както предвижда чл. 269, ал. 3 от НПК.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here