ПРЕДСТОИ ВАЖНА РОКАДА В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ В ОБЩИНА „РОДОПИ“

Важна не заради някакво пренареждане на силите, важна за възстановяване на истината и справедливостта

5
1502
ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВЪРНА Д-Р К. КИРЕВ В ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЩИНА
ВЪРХОВНИЯТ АДМИНИСТРАТИВЕН СЪД ВЪРНА Д-Р К. КИРЕВ В ОБЩИНСКИЯТ СЪВЕТ НА ОБЩИНА "РОДОПИ"

Вчера излезе решение на Върховният административен съд, с което най-висшият орган за решаване на административни спорове потвърди решението на Административен съд-Пловдив, като счете жалбата на ОИК-Родопи, срещу това решение за неоснователна и постанови д-р К. Кирев от листата на МК „ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ /ПП „Обединени земеделци“, ПП „Български земеделски народен съюз“, ПП „ВМРО-Българско национално движение“ и ПП „Партия на зелените“/ да бъде вписан, като общински съветник на мястото на Йордан Божков, както и да му бъде издадено удостоверение, като общински съветник.

Какво следва от това решение на ВАС, което „НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ“!

На първо място се възстановява справедливостта и истината! А истината е, че тъмните сили в община „Родопи“ играха много нечестно срещу МК „Обединени земеделци“, а в частност и срещу д-р Кирев, като уж „при пренасянето на готовите резултата е станал техническа грешка, като са пропуснали да начислят 13 преференции за д-р К. Кирев“. Да, но тази „техническа грешка“, подобно на Ефекта на пеперудата, доведе до редица изменения в състава на Общински съвет „Родопи“, с които се облагодетелстваше т.н. управляваща коалиция. А това си беше крайно нечестно, откъдето и да го погледнеш!

На второ място този импулс на справедливостта ще доведе до редица последващи събития, които никак няма да бъдат приятни за кмета и неговите хора. Бихме могли да открехнем завесата, но нека, като в една добра драматургична творба да оставим елемента на неочакваното да изненада лошите и да зарадва добрите.

И на последно място, това решение на ВАС удостоверява в известна степен непреходността и валидността на приказката за оня дето „си купил фабрика на 8-ми септември, а на 9-ти дошли партизаните и му я взели“! Всъщност това е пълно отражение на недалновидното решението на Й. Божков да напусне групата на „земеделците“ в ОбС и да се присъедини към противниковия лагер.

За този случай, който е класически пример на измяна и предателство, най-добре се описва с тексаската поговорка „Всеки използва предателите, но никой почтен човек не се ръкува с тях“, както и от думите на една моя позната, която веднъж ми каза следното: „Понякога видимата част на публичния ни живот прилича на битак за провалени надежди“!

5 КОМЕНТАРА

  1. Браво на доктор Кирев и честито за победата му в съда. Сега Цалапица ще има един истински представител в местния парламент. Поздравления, д-р Кирев!

  2. Това е много знаково събитие, защото бяхме загубили вяра, че усещането за справедливост може да се зъвърне някога в община Родопи. Сегашното ръководство, т.е. комунягите, крадат и мачкат повече от всички други партии взети на куп. Да се надяваме, че този светъл лъч ще бъде последван от мощна приливна вълна, която ще ги измете и Михайлов и цялата му слугинска паплач, която се е нардила на общинската ясла и пее хвалебствени песни за своя вожд целодневно.

  3. Доктора е един достаен и много свестен човек. Честит нов мандат.

  4. А тия отворковци от ОИК дето им хрумна да обжалват решението на Пловдивският административен съд сега ще платят ли от джоба си на д-р Кирев съдебните разноски, както е постановил ВАС?
    За един прЕател питам?!

    • Ами щом се правят на бабаити! Съдът казва ДА, общинската комисия НЕ, редно е да си плратят от джоба за бабаитлъка. Ние обикновените хора и данъкоплатци какво сме виновни, че сега парите да се плащат от Общината???

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here