ПОЧИСТИХА ЧАСТ ОТ НЕЗАКОННИТЕ СМЕТИЩА В СЕЛО МАРКОВО

0
1916

След среща в кметството на село Марково единодушно жители на селото и администрацията взеха решение тази Събота да бъде организирано почистване на отпадъците. Акцията започна в 9:30 часа, а в 10:00 часа започна извозването на отпадъците с голям камион-самосвал и багер.

Жителите на селото и администрацията на Кметството запретнаха ръкави и сами почистиха две от незаконните сметища, като количеството събран и извозен  боклук е 40 кубика.

Уважаеми марковци,
Пишем този пост, не за да събираме лайкове и адмирации, а за да Ви обърнем внимание, че вече се задушаваме от отпадъци, простотия и лошо възпитание!
Ние сме НЕПРИМИРИМИ и ще бъдем БЕЗКОМПРОМИСНИ към тези, които бъркат лозята, полята и горите на Марково със сметища! Към тези, които са направили десетки сметища и изхвърлят отпадъците си където и както им е удобно, към тези, които смятат, че липсата на съзнание е оправдание за действията. Няма как да стане! Никой нама право да замърсява природата!
Започнахме.Днес.И ще продължим.
Всяка първа събота от месеца ще действаме-ще изчистим сметищата и ще търсим виновните.
В битката ще включим всичко-доброволци, ловджийски камери, патрул, охранителна фирма и полиция. Резултатът от днес- 40 кубика боклук и  изчистени две сметища. Благодарим на Сдружение “Моето село Марково” и на Иван Михайлов за осигурената техника.“ – споделят от Кметство Марково.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here