ПОЧИНА КРАСИМИР УЗУНОВ – СОБСТВЕНИКЪТ НА АГЕНЦИЯ „ФОКУС“

0
2267
Медийният бос си отиде едва на 56 години

Съвсем неочаквано тази сутрин, в 04.00 часа, е починал собственикът на българската радиоверига и агенция „Фокус“ Красимир Узунов. Скръбната вест съобщиха от „Фокус“ на интернет страницата си.

Красимир Узунов си отиде от този сват малко след като навърши 56 години.

Красимир Узунов е български журналист и бизнесмен. Той е роден на 26 януари 1963 година в Пещера. Завършил е Висшето военно артилерийско училище „Георги Димитров“ в Шумен през 1985 г. с отличие

През 1990 г. създава първия клуб на Офицерската Легия „Георги Раковски“ в Шумен. Избран е за говорител на Легията.

През 1991 г. е назначен за началник на отдел „Информация“ в Министерството на отбраната. През май 1992 г. напуска окончателно армията. Работи в Македония, Косово, Албания, Босна и Херцеговина. Пише коментари за различни издания и издава книги.

Той бе директор и собственик на първата българска частна информационна агенция „Фокус“, която работи от юни 2000 година, както и на националната радиоверига „Фокус“.

Узунов бе специалист по проблемите на Балканите. Красимир Узунов е автор на стотици публикации в български и чужди издания по проблемите на Македония, Западните Балкани, армията, националната сигурност, реформите в службите за сигурност и българската военна история.

Мир на праха му!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here