ЧУДО! ПЧЕЛИ, ЖИВЕЕЩИ НА ПОКРИВА НА НОТР ДАМ, ОЦЕЛЯХА ПРИ ПОЖАРА

0
2696

Пчелите, които пчеларят Николас Гиан отглежда от 6 години, на покрива, на катедралата Нотр Дам в Париж, са живи и летят, след като оцеляха в опустошителния огън, който избухна в катедралата в понеделник, потвърди самият той за CNN.

„Получих обаждане от Андре Фино, говорителя на Нотр Дам, който каза, че пчелите летят и излизат от кошерите, което означава, че те все още са живи!“ – каза развълнуваният мосю Гиан. „Веднага, след като огъня бе потушен, погледнах снимките направени от дрон и видях, че кошерите не са изгорели, но нямаше начин да разбера дали пчелите са оцелели. Надявам се в най-скоро време да мога да погледна кошерите и да установя какво е състоянието на пчелните колонии в тях.“, допълни катедралният пчелар.

Самият той останал много приятно изненадан от заявената подкрепа, която получил, от колеги пчелари, от всички краища на света.

Приблизително 180 000 пчели живеят в три кошера на покрива на Нотр Дам от 2013 г., като част от усилията да бъде предотвратено изчезването на пчелите и запазено биоразнообразието във френската столица.

Всеки кошер в „Нотр Дам” произвежда средно около 25 кг мед на година, който се продава на персонала на катедралата.

В Париж става все по-обичайно да се видят пчелни кошери на привидно невероятни места, включително по покривите на символната катедрала Нотр Дам и Парижката опера.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here