ПЪРВА КОПКА НА НОВАТА ДЕТСКА ГРАДИНА В СТРОЕВО

1
2960
Снимка: facebook

С първа копка на кмета Димитър Иванов и пускането на два бели гълъба в небето над Строево бе даден старт на строителството на новата детска градина „Детелина“. Строежът на новата и модерна сграда за децата ще замени сегашната 54-годишна постройка.

Сред гостите на събитието, освен кметът на община „Марица” г-н Димитър Иванов бяха и кметът на с. Строево г-жа Десислава Дингилева, общинският съветник Кръстьо Ливров, многоуважаваният отец Милан, както и много други гости на събитието, жители на Строево.

Церемонията започна с отслужване на литургия за здраве от отец Милан, след което кметът на община „Марица” г-н Димитър Иванов поздрави присъстващите и каза пред всички важни неща, чиито въпроси бяха загадка до тук, а именно кога ще положат първа копка на новата спортна зала в с. Труд , както и първа копна на колелото между селата Строево и Труд.

Очаква се новата детска градина да бъде завършена най-късно до 01.09.2019 година и през новата учебна година децата вече да са в новата сграда. Тя ще бъде два пъти по-голяма от старата и ще може да приема по 4 групи деца.

За финал бяха пуснати два бели гълъба, които символизират мира, а децата подариха в знак на благодарност ръчно изработена кошница на общинския кмет под одобрителните възгласи на мнажеството.

1 КОМЕНТАР

  1. Питайте ягодовския комплексар колко детски градини е построил в двата си мандата? Подарил оня ден телевизор на пенсионерския клуб в Храбрино и се спука да се хвали във Фейсбук!
    Поне да беше го купил със собствени пари, та да има за какво да се хвали!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here