ОСВЕТИХА ЧИСТО НОВА УЛИЦА В БРАНИПОЛЕ

„Хан Аспарух” е най-дългата улица в селото. Трасето е с дължина близо 600 метра.

0
201

Кметът на Община Родопи Павел Михайлов, заедно със своите заместници Владимир Маринов и Неази Таир официално откриха реконструираната улица „Хан Аспарух” в село Браниполе.

Да прережат лентата на новата придобивка бяха и кметът на селото Даниела Стоилова, председателят на местния парламент на Родопи Георги Цанков, общинските съветници Кера Тошева и Николай Гачев. На церемонията присъстваха и много доволни жители, които след дълги години чакане отново се движат по асфалт и обновени тротари.

Преди ремонта състоянието на улицата беше изключително лошо , настилка почти липсваше, улицата беше с големи дупки и прашна.

„Сега вече „Хан Аспарух” наистина прилича на улица – асфалтирана, с подменена водопроводна мрежа и нови тротоари , което подобрява качеството на живот на хората от района.“, коментира кметът Михайлов.

„Хан Аспарух” е най-дългата улица в село Браниполе. Трасето е с дължина близо 600 метра, а за реновирането му са отделени малко над 315 хиляди лева от бюджета на община Родопи.

Тази година ще започне и първият етап по изграждането на новата детска градина в село Браниполе. Инвестицията е за 4, 6 милиона лева, отпуснати от държавния бюджет.

Още 270 хиляди лева са осигурени от общината за преструктуриране на временна сграда, в която да бъдат преместени децата, докато трае строежът.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here