ОБЩИНА ПЛОВДИВ СПЕЧЕЛИ ДЕЛОТО ЗА ЗООПАРКА.ПРЕДСТОИ НОВА ОБЩЕСТВЕНА ПОРЪЧКА

0
501

Казусът с прекратяването на договора за строителството на зоопарка между Община Пловдив и дружеството „Запрянови 03“ ООД има развитие, съобщи plovdiv24.bg

Окръжният съд в Пловдив е взел решение Община Пловдив да заплати над 550 хил. лв. на фирма „Запрянови – 03“, като от тях 127 хил. лв. са лихви за забавени плащания. Тези забавени плащания са по извършени вече строителни дейности, които обаче сегашното управление на общината отказваше да плати.

В същото време „Запрянови 03“ претендираше за още 515 000, от които около 115 000 лева бяха лихви, които съдът не призна. Именно тази сума бе темата на раздора между общината и изпълнителя.

В решението на съда се определя разходите по делото да бъдат изплатени солидарно между двете страни.  Съдът не е уважил изцяло финансовите претенции на фирмата строител на зоопарка в Пловдив, които са предявили претенции за почти двойно обезщетение, от това което им е присъдено.

Решението на съда може да бъде обжалвано в 14-дневен срок в Апелативния съд.

Припомняме, че договорът на общината за пловдивския зоопарк с дружеството „Запрянови-03“ООД беше прекратен преди почти 2 години.

Сега Община Пловдив ще трябва в най-кратки срокове да пусне нова обществена поръчка, за да може проектът за зоологическата градина на Пловдив да бъде завършен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here