МУШКАТОТО И НЕГОВИТЕ НЕПОЗНАТИ СИЛИ: НАУЧЕТЕ ЗА ПОЛЗИТЕ ОТ НЕГО

0
5821

Мушкатото се счита за едно от любимите цветя на българските домакини и е най-разпространените цветя за отглеждане в дома. Почти всички, които обичат да отглеждат цветя у дома, имат цвете на прозореца и то е или мушкато, или индрише.

Според народните вярвания мушкатото спомага за топлата, спокойна и уютна атмосфера в дома.

Според астролозите пък мушкатото предотвратява разпространяването на отрицателна енергия, предпазва от кавги, караници и клюки, а също така предпазва дома от нежелани гости.

Това растение има успокояващи и антистресови свойства, което прави хората по-спокойни, по-търпеливи и любезни. Също така то привлича в къщата финансовото благополучие и стабилност.

В тази статия ще ви дадем достатъчно основателни причини, поради които трябва да отглеждате мушкато във вашия дом.

Ето 9 женски съвета защо е добре да отглеждате такова цвете у дома:

  1. Ароматът на цветето помага за облекчаване на депресията и укрепва нервната система. Ако в стая, където има геопатогенната зона, се постави саксия с мушкато, растението неутрализира всички вредни ефекти.
  2. Мушкатото помага и в любовта – това червено цвете трябва да се подари на любимия човек. За да може любимия или любимата да откликва със същата любов и привързаност, цветето трябва да остане в техния дом.
  3. Листата от мушкато съдържат етерично масло и за да се уверите в това е достатъчно да потъркате с пръсти листата му. Маслото е особено силно през лятото. По този начин растението се защитава от изсушаване. Има мнение, че ако мушкатото е на улицата, тогава в горещото сухо време при залез слънце може лесно да се види блясъка по листата. Този ефект се получава от етеричните масла, освободени от мушкатото.
  4. Листата му отблъскват молец, мухи и други насекоми. За да домашните си любимци от тях, може да ги потърквате с листа.
  5. Можете да използвате мушкатото за лечение на главоболие и настинки. То почиства въздуха, като убива вредните бактерии. За да се чувствате по-добре е достатъчно да седнете за 10 минути до растението. За освежаване на въздуха може да използвате масло от мушкато, което се продава в аптеките. Ще бъде достатъчно да сложите само 3-4 капки в арома-лампата.
  6. Маслото от мушкато регулира хормоналния метаболизъм. Също така може да възбужда сетивата, така че при организиране на романтична вечеря може да капнете 5 капки масло в арома-лампата.
  7. Мушкатото е изключително полезно за хора с проблеми, свързани с нервната система, страдащи от хипертония, безсъние, стомашно-чревни и сърдечни заболявания. То осигурява съществена помощ при хора, имащо проблеми с жлъчката и черния дроб. Прикрепени към болезненото място, листата от здравец, облекчават болката при отит, радикулит, зъбобол.
  8. При натурално лечение на зъбобол се препоръчва да не слагате лист от мушкато в устата, ада го привържете на бузата отвън. Когато листата му се смачкат, могат да се прилага към гърба като компрес. Такива компреси могат да се слагат там, където налягането е по-високо и се усеща пулса на ръката.
  9. Отглеждането на мушкато, според много лечители, предотвратява появата на тумори. А парапсихолозите твърдят, че растението балансира отново нарушеното биологично поле на човека.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here