КМЕТЕ, ДО КОГА ТАКА?

ПЛАЩАМЕ РЕДОВНО ДАНЪК СМЕТ, А ЖИВЕЕМ КАТО В ЦИГАНСКО ГЕТО!

0
3232
Снимки: Atanas Grozdanov/Фейсбук

Плащаме данък смет, а селото ни е затънало в боклуци, оплакват се мнозина от жители на Брестовица в социалната мрежа Фейсбук, в групата „Село Брестовица“.

Не може в 21-ви век да живеем в подобна среда – улици, като след бомбардировка, казани преливащи от боклуци, мръсотия, сякаш сме насред циганско гето, ядосва се възрастна жена, с побелели коси.

Проблема със сметопочистването не от вчера, нито от оня ден, става видно от оплакванията на хората от иначе красивото родопско село.

Явно Брестовица се чисти на принципа „Тука има, тука нема“, като в онази измамническа игра, защото някои от хората твърдят, че по техните улици се чисти, докато повечето твърдят, че контейнерите и кофите пред домовете им постоянно преливат от битови отпадъци.

Снимка: Atanas Grozdanov / Фейсбук

Стигнало се е дотам, че някои от жителите на селото ходят да си изхвърлят боклука в съседни улици, където явно колите минават и събират отпадъците!

Има и хора, на които толкова им е писнало, че без да се притесняват съветват недоволните да започнат да изсипват боклука пред къщата на кмета, надявайки се, че така може и да се оправят нещата.

Други пък апелират към гражданската съвест на съселяните си, защото според тях и голяма част от хората в селото са виновни за мръсотията, изхвърляйки отпадъците си където им падне.

Освен да се оплакват от претрупаните с боклуци контейнери в селото част от участниците в групата проявяват и завидно чувство за хумор, като съветват съселяните си да спрат да си изхвърлят отпадъците в контейнерите и „няма да е така!“.

„Ами да, то само това остана! Да си го държим отпадъка вкъщи и тогава наистина контейнерите ще са чисти и празни“, репликира ядосано млад мъж.

Снимки: Фейсбук – 2017-2018 година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here