КМЕТА НА ОБЩИНА „РОДОПИ“ С ОБРЪЩЕНИЕ КЪМ ЖИТЕЛИТЕ НА ПЪРВЕНЕЦ И БЕЛАЩИЦА

4
5916

По повод създалото се напрежение след злополучната пресконференция с журналисти на 18 февруари 2020 г. във връзка с добивната дейност от кариерата в землището на с. Белащица кмета Павел Михайлов излезе с обръщение към жителите на Първенец и Белащица в социалната мрежа Фейсбук.

Родопи-инфо публикува пълния текст на обръщението, без редакторска намеса:

Уважаеми жители на селата Първенец и Белащица,

Обръщам се към Вас, съзнавайки ясно гнева и объркването ви. Недоволството ви е оправдано. Прави сте, защото някой иска да отнеме плодородната земя, която храни семействата ви, да отрови въздуха, да наруши екоравновесието в нашите землища.

Като кмет на община „Родопи” , избран от Вас, спечелил доверието на хиляди жители на нашите села, твърдо и категорично заявявам, че няма да допусна действия, които ще ощетят Общината и хората. Нееднократно, аз и екипът ми заявихме, че не подкрепяме нито една открита кариера за добив на инертни материали на територията на община „Родопи”.

Нито аз , Павел Михайлов, нито моят заместник Владимир Маринов, защитаваме нечии частни финансови интереси и лобираме за даден концесионер. Силата на общината са нейните граждани. Ролята на общинското ръководство е да защитава интересите на своите жители.

През годините обаче са премахнати редица законови изисквания, които преди възпрепятстваха изграждането на кариера.

Като кмет ще поискам от РИОСВ–Пловдив да преразгледа отново всички изисквания според закона. Поемам ангажимент да бъдат преразгледани всички документи от старта на процедурата за концесията до момента и да се вземе взаимно изгодно решение, като се защитят интересите на хората и околната среда.

4 КОМЕНТАРА

  1. Маринов ти вече си приключен. Сега тръгваш по селата и като един глашатай, почваш да викаш Кариери Няма да има ……….

  2. „През годините обаче са премахнати редица законови изисквания, които преди възпрепятстваха изграждането на кариера.“
    Ами кажете, кои са тези премахнати законови изисквания?

  3. Владо Маринов е фалирал отвсякъде! БСП си вкараха страхотен автогол с него, защото тоя човек първо е фалирал, след това е много алчен, себелюбив и властолюбив.

  4. Павка откачи са брат от тоя фалиралия папагал дет са мъкнете навсякъде заедно кат някви любовници че ше береш много ядове с тоя мазник

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here