КАК СЕ УНИЩОЖАВА ДЪРЖАВА?!

ЗУЗАНА ЧАПУТОВА И ИГРАТА НА ЗАДКУЛИСИЕТО

0
2666

Словакия – една страна, която предизвикваше възхищението ни с успехите на икономическото и социалното си развитие, с демографския прираст на населението си, с принципната позиция на международната арена, навлезе в турболентна криза. Началото бе поставено преди година с убийството на разследващия журналист Ян Куцияк. Трагичен факт, но реакцията откровено казано ме озадачи – яростни „народни“ протести, които доведоха до оставката на главния архитект на словашкия просперитет – премиера Роберт Фицо. Къде е Киро на кирия? – питах се и чак при онзиденшните президентски избори разбрах.

Зузана Чапутова

На базата на общественото недоволство, спекулативно раздухвано от медиите, изборите бяха спечелени от „гражданската активистка“ Зузана Чапутова*. Никому неизвестната доскоро млада дама (45 г.) има в актив, че се преборила с някакво квартално сметище, и това е целият й обществен и политически потенциал… Нещата стават ясни, като се разбере, че е била щатен служител на словашкото „Отворено общество“. Та ето каква „гражданската активистка“ се намърда в президентското кресло на тази прекрасна държава. Дамата подкрепя санкциите срещу Русия и, забележете, „мигрантската политика“ на ЕС…

Няма никакво съмнение, че бе пусната в ход задкулисна операция по унищожаване на словашката независима политика, водена от бившия премиер Роберт Фицо. Това е тежък удар по Вишеградската четворка, основен член на която беше Словакия. Използваха един трагичен инцидент и със силата на медиите, контролирани от световната олигархия, измамиха словаците. Накараха ги сами да рушат хубавата си държава. Как да не направим паралел между изборите за президент в Словакия и Франция преди две години. И тогава медиите на Ротшилд окепазиха един достоен претендент – Франсоа Фийон, за да наложи банкера-спекулант на баламосаните французи собствения си пудел – Емануел Макрон. Колко лесно се лъже и манипулира простият народ, и колко трудно се учи от собствения си трагичен опит, в коя посока е правия път.

Бог да пази словаците, дано бързо излязат от заслепението!


  • Зузана Чапутова (на словашки: Zuzana Čaputová) е словашка юристка – адвокат и защитник на обществените права, свързани с екологични проблеми. Родена е на 21 юни 1973 г. в Братислава, Словакия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here