ИЗКЛЮЧЕТЕ ОСВЕТЛЕНИЕТО ЗА ЧАС! ДНЕС Е ДЕНЯТ НА ЗЕМЯТА

МИЛИОНИ ДОМАКИНСТВА ИЗКЛЮЧВАТ ОСВЕТЛЕНИЕТО СИ ЗА ЧАС, ПОКАЗВАЙКИ АНГАЖИМЕНТ КЪМ ПЛАНЕТАТА

0
113

Днес, точно 20:30 часа, милиони домакинства по целия свят ще изключат символично светлините си за един час, като жест на ангажимент към нашата планета. Тази инициатива, наречена “Часът на Земята”, е организирана от природозащитната организация WWF.

Знакови здания като Айфеловата кулаОперата в Сидни и Емпайър Стейт Билдинг, както и стотици други, ще изгасят светлините си, за да насърчат правителствата, бизнеса и всички нас да допринесем за изграждането на устойчиво общо бъдеще.

Калина Бояджиева, координатор на Часа на Земята за България, споделя: “Очакваме милиони хора от 190 държави да продължат начинанието и да насочат общественото внимание към негативния ефект от климатичните промени и загубата на биоразнообразие. Данните от доклада на WWF “Жива планета” ясно показват, че днес ние унищожаваме природата с безпрецедентни темпове. Часът на Земята иска да вдъхнови глобални действия за нейното опазване и да покаже какво влияние могат да имат малките постъпки върху голямата планета.”

По данни на сайта www.earthhour.org/ миналата година над 410 000 часа бяха дадени на нашата планета от поддръжници в над 190 държави и територии.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here