ЕТО КАК ЩЕ СЕ ПРЕНАРЕДЯТ ЛИСТИТЕ В ПЛОВДИВ И ОБЛАСТТА

0
734

Няма размествания на кандидат – депутатските листи в Пловдив град от получените преференции, тъй като те са под 7% от гласовете на избирателите за съответната партия. Единствено в Демократична България третият в листата Ивайло Старибратов получава повече преференции от втория Манол Пейков. Личен вот за Старибратов са дали 1842-ма от подкрепилите партията, а за Пейков – 1506. Най- вероятно, обаче, и двамата ще бъдат народни представители, тъй като водачът Христо Иванов ще избере да е депутат от София, както го направи на 4-ти април.

В областта петият в ГЕРБ Димитър Янев има най- много преференции – 2733 и така измества втория Младен Шишков. Разместване има и в листата на БСП в региона. Четвъртата Веска Ненчева получава най- много преференции и става втора, а трети става 11-ят в листата – Енко Найденов. Така двама изместват втория и третия в листата – Светозар Славчев и Георги Йорданов.

В листата на ИМВ шестият Никола Дончев получава най- много преференции, но партията ще има най- вероятно един мандат в региона.

Най- много преференции събират водачите на листи в Пловдив – град и област, но независимо от броя им те запазват първата си позиция.

В Има такъв народ най- много подкрепа събира Тошко Йорданов, а в листата на ГЕРБ с най- много преференции след Бойко Борисов е кметът на „Тракия“ Костадин Димитров. За него са дали преференция 1756 избиратели, но те са под 7%.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here