ДОКТРИНАТА „ТРЪМП“, КОЯТО ПРОМЕНИ СВЕТА

През 2016 г. Доналд Тръмп даде тласък на демонтажа на геополитическия и икономически модел на неолибералния глобализъм.

0
281

На човечеството беше натрапен един глобалистки проект, в който националните държави трябваше да се подчинят на наднационална власт, контролирана от елита и неговите транснационални корпорации.

Изборите в САЩ  са съдбоносни в най-буквалния смисъл. Битката е за Свободата.

Победата на Тръмп през 2016 г. издигна крепостна стена пред агресивния поход на една идеологическа секта, превзела света – сектата на неолибералния глобализъм. Статуквото, наложено от тази секта монополизира публичния дискурс и започна да мачка другомислието. Прогресизмът и класическият либерализъм, които някога се бореха за повече социална справедливост и лична свобода, се изродиха в крипто-тоталитаризъм, който руши ценностните фундаменти на модерната цивилизация. Сектата се инфилтрира успешно в международни институции, университети, медии, културни центрове и неправителствени организации. Превзе публичността. Обяви истински джихад срещу Свободата, срещу другомислието и не на последно място – срещу Бог и срещу християнството, подменяйки светското начало с агресивен атеизъм.

Власт, отдалечена от капризите на демокрацията, целяща да създаде и охранява глобален пазар без политически, социални, ценностни и административни бариери. Да сведе гражданина до консуматор. Да управлява чрез наднационални органи, селектирани от глобалния елит, а не от демократичната воля на хората.

Погледнете световните организации –  търговската, здравната, международните финансови институции. Вижте сегашната конструкция на Европейския съюз. Това са властови институции на глобалния елит, а не на гражданите.

Провокативният италиански философ Джорджо Агамбен въведе в социалната наука образа на homo sacer – индивидът, поставен в разпореждане на безконтролна власт. Неолибералният глобализъм поиска да превърне човечеството в пост-модерен homo sacer – да го лиши от национална идентичност, да го обезцъркви. За да го обрече на подчинение на глобалния елит.

През 2016 г. Доналд Тръмп даде тласък на демонтажа на геополитическия и икономически модел на неолибералния глобализъм. Статуквото не успя да го опитоми. Затова воюват срещу него с всички сили и средства – законни и незаконни. Война за унищожение, а не демократична дискусия. Опит за „геноцид“ над другомислието, а не борба на идеи.

През 2016 г. малцина бяхме онези в нашето кьоше на Европа, които провиждахме голямата картина на този идеологически разлом иззад пороищата от прогресистко-либерална пропаганда и овехтелите партийни разбирания за „ляво“ и „дясно“ от XIX в. Днес голямата картина е видима за мнозинството критично мислещи хора. При това с просто око.

Трябва да сме наясно – битката далеч надхвърля партийната политика. Това е сблъсък на светлината и мрака. На Божия народ срещу пълчищата на сатаната.

Какво друго, ако не злокобен мрак, е гьобелсовата цензура, налагана от прогресистко-либералните медии и от технологичните олигарси, върху всеки критичен глас? Вижте как организирано и цинично крият скандалните документи и свидетелства за политическа корупция на фамилията Байдън. Защото е от сектата. Вижте как световни имена в журналистиката, като Глен Гринуолд – този, който публикува разкритията на Едуард Сноудън, че “дълбоката държава” подслушва целия свят – напускат медиите, в които работят заради тази гьобелсова цензура. 

Какво друго, ако не потъпкване на правата и плурализма, е сатанинската омраза на cancel-културата. Днес книгите се горят не по площадите, а в Интернет. Личности са инквизирани заради убежденията им из виртуалните клади на Фейсбук и Туитьр. Преследват ги, уволняват ги, заглушават ги. Пренаписват историята, за да заличат спомена за Свободата и поколенията, които са се борили за нея.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here