ДНЕС ПРЕМИЕРЪТ БОЙКО БОРИСОВ ИМА ЮБИЛЕЙ, НАВЪРШВА 60

На 42 главен секретар на МВР, на 43 - генерал, на 46 - кмет на София, на 47 - създател на ГЕРБ, на 50 - премиер.

7
2344
Премиерът е астрален близнак с Гойко Митич, изиграл на екрана любимия герой на премиера Винету

Трескава подготовка тресе герберите по села и по паланки от седмици – трябва да изненадат подобаващо лидера си Бойко Борисов, който днес има юбилей закръгляйки достолепните 60. Най-известният представител на зодия Близнаци в републиката обаче никак не си пада по четките и показните жестове, което усложнява задачата на съпартийците му.

Със сигурност евролидерите Юнкер, Меркел, Макрон ще поздравят колегата си още сутринта. А по-напористите фенове още от вчера сипят честитки за лидера на ГЕРБ в социалните мрежи.

По традиция от последните години Борисов най-вероятно ще отчете датата не със софри и подаръци, а с щедър жест. През 2017-а със събраните му за ЧРД пари бе купено обзавеждане за най-пострадалата от потоп къща в Хитрино, а през 2018 дари 20 хиляди за дострояване на новата църква в Бяла, Русенско, и ремонта на джамията в Подайва, Исперихско.

Борисов вече е официално хаджия – 59-ия си рожден ден той посрещна в Йерусалим, където получи Орден на рицаря на Йерусалим за заслуги към православието и беше провъзгласен за велик командир на ордена на Божи гроб при Патриарха на Йерусалим Теофилос Трети. Лично президентът на Израел Реувен Ривлин му пя Happy Birthday.

Кариерата на Борисов и личностното му израстване са впечатляващи. Кариерата му минава от служител на Пожарната, през гард на Тодор Живков до премиер на България.

Бойко Борисов е син на служител в Софийско градско управление на МВР и начална учителка. На 23 буквално влиза в огъня, след като завършва школата на МВР в Симеоново със специалност „Противопожарна охрана“. През 1982 г. се дипломира като инженер с чин лейтенант. Като пожарникар е и командир на рота. На 26 преподава във ВИПОНД, дори завежда катедра. Стига до доктор на науките.

7 КОМЕНТАРА

  1. Борисов е нашето знаме. Борисов е нашата факла, нашата пътеводна светлина. Честит рожден ден, Генерале наш! Бъди жив и здрав, за да има България бъдеще!

  2. Честит 60-ти юбилей г-н Борисов! Пожелавам Ви здраве, дълголетие, лично щастие и много много успехи. Бъдете благословен!

  3. Честит Рожден Ден! Много здраве и благословения за Вас и за България!

  4. ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, Г-Н ПРЕМИЕР! Бъдете жив и здрав, все така деен и неуморим да работите за просперитета на България! Вярваме във вас! Гордеем се, с вас!

  5. Честит Рожден Ден!!Шестдесет години с много опит и мъдрост работете за благото на България!! Българите Ви обичат и подкрепят!!

  6. Честит Рожден Ден. Много здраве и късмет. Всички знаем, че какво и да правите все е за доброто на България.

  7. Честит рожден ден господин Борисов! Бъдете жив и здрав още два пъти по 60 години, защото вие сте уникален. България никога не е има такъв харизматичен като човек и силен като дух лидер. Под вашето ръководство страната върви към разцвет и просперитет каквито не е имало в българската история. Бог да бди над Вас и Вашето семейство и нека ви закриля във всичките ви начинания, защото са само да доброто на България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here