САМО 3% ОТ ХОРАТА В „РОДОПИ“ СА ГОТОВИ ДА ПОДКРЕПЯТ ПОЛИТИЧЕСКА ИНИЦИАТИВА НА КМЕТА СПАСОВ

На брадясала анкета се натъкна екипа на Родопи-инфо в официалния сайт на община „Родопи“.

4
3423

Анкетата е публикувана на 12 март 2013 година и вече 6 години събира прах на страниците на официалния уеб сайт на общината.

Какво показват резултатите към днешна дата?

Първо, за 6 години едва 861 от потребителите на административни услуги са участвали в анкетата инициирана от кметската администрация на Пламен Спасов. При около 27 054 избиратели на последните местни избори, според протоколите на ОИК, това прави малко над 3% участвали в анкетата и то за 6 години… или едва по 143 човека на година. Унизително нисък интерес от страна на гражданите към запитването на Спасов и хората му!

Второ, 29% са отговорили категорично „НЕ“ на въпроса „Бихте ли се включили като доброволец към някоя инициатива“. Тук има две възможни хипотези за този крайно негативен, за осем годишното управление на кмета Спасов, резултат. Едната е, че хората не проявяват интерес към въпроси подхвърлени ей така, между другото, за да се намира някой на работа, защото така зададен въпроса е скопен – не става ясно в инициатива на кого трябва да се включат гражданите. И втората, че хората категорично не харесват администрацията на общината! Кой по какви причини няма как да бъде разбрано, но фактът за това не подлежи на съмнение.

Трето, едва 2,7% отговарят положително на въпроса „Да, в политическа инициатива“! Обезпокоително нисък процент след цели осем години начело на управлението в общината за кмета Спасов в личен план, както и за ГЕРБ като партия. Тук извода е категоричен: ако ГЕРБ иска да има успех на предстоящите избори за местна власт, в края на тази година, трябва да издигне кандидат различен от лицето Пламен Спасов.

Четвърто, категорично „да“ т.е. „Ще участвам във всяка инициатива“ отговарят 27% от отговорилите през тези 6 години, което означава, че за толкова време дори не всички служители в администрацията са отговорили положително. Самият факт, че този въпрос е зададен отделно от въпроса за участие в „политическа инициатива“ говори затова, че от екипа на Пламен Спасов се опитват да разберат каква е тежестта на чисто административната подкрепа от ефективната гражданска подкрепа. Което от своя страна е доста неприятен резултат за питащите, защото ако се направят допълнителни изчисления може да се окаже, че тези 27% отговорили положително се покриват с броя на хранениците на общинската ясла, т.е. това са само тези, които искат да си запазят заплатите.

Пето, отговорилите с „да“ ще участвам в „еко инициатива“ и „гражданска инициатива“ формират сборно около 40% от отговорите в анкетата. Гражданските инициативи могат да бъдат инициирани, както от управляващите, така и от опозицията, но при наличието на мощното гражданско формирование ФОРОР практиката показва, че по-скоро участниците в този отговор заявяват по-скоро подкрепа на противниците на кмета. Еколозите по презумпция са противници на всяка власт, което в случая обслужва опозицията.

В заключение, макар и доста прашасала тази анкета ясно и недвусмислено показва настроенията на по-голямата част от избирателите в община „Родопи“.

А именно, че близо 70% от жителите на община „Родопи“ не искат да имат нищо общо с кмета Пламен Спасов и неговата администрация!

ЧЕСТИТО НА ПЕЧЕЛИВШИТЕ!

4 КОМЕНТАРА

  1. Сега вече ми стана ясно откъде е у него това желание постаянно да се прави на мъж. Избива комплекси горкия със секретарката. Не че повечето комплексирани тъпанари не го правят

  2. На Пламенчо прякора едно време в училище му беше Жозефината понеже все си играеше с момичетата. Обичаше много да бродират кавьорчета. Тогава момчетата му лепнахме прякора Жозефината.

  3. Анкета, която стои 6 години на сайта на общината! Това някаква глупава шега ли е? Тоя кмет ако е тука в Германия ще е изритан на секундата.

  4. И това му е много на тоя надут папуняк. Като говоря с хората май никой не е готов да го подкрепя повече! Гласувахме за ГЕРБ, а получихме ДПС. Повече никога такава грешка!!!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here