CITIBANK С ПРОБЛЕМ:НЕ МОЖЕ ДА СИ ВЪРНЕ ПОГРЕШНО ИЗПРАТЕНИ 500 МЛН. ДОЛАРА

0
223

След като извърши един от „най-големите гафове в историята на банкирането“, Citibank няма да може да възстанови своите почти половин милиард долара, случайно преведени на заемодателите на фирмата за козметика Revlon. Това реши съдия от окръжен съд в САЩ, съобщи CNN.

Компанията за финансови услуги, която действаше като кредитен агент на Revlon, възнамеряваше да изпрати около 8 млн. долара лихвени плащания на кредиторите на козметичната компания. Вместо това обаче посочената сума инцидентно се оказала с около 100 пъти повече от планираната.

Така през миналия август от Citibank заведоха дело с искане да върнат средствата си от случайния трансфер, но все още не са получили своите 500 млн. долара от 10 фирми за инвестиционни консултации.

Законът обикновено наказва онези, които харчат пари, внесени инцидентно по сметките им. В Ню Йорк обаче се предвижда изключение от това правило, наречено „защита срещу освобождаване от отговорност“.

Ако бенефициентът има право на парите и не е знаел, че те са случайно преведени, може да ги запази. Кредиторите от Revlon обясниха, че вярват, че Citibank е направила предплащане. Според тях е преведена точната сума „до стотинката“, която банката им дължи, макар че падежът не е скоро.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here