Цалапишки булки с тракийски носии, спечелиха призови места на северняшки конкурс

0
411

Сдружение Памет и бъдеще взе участие на Националния фолклорен фестивал „Леденика“, провеждащ се за пореден път в гр. Враца. Съвместно с Н.С. “ ЕДИНЕНИЕ“, PК Българска памет“, с. Искрец, Н.С. Единение Областен Клуб Тотю Иванов Хаджидосев , гр.Габрово и Сдружение Голямоконарска ЧЕТА , гр.Съединение, откриха фестивала с топовни гърмежи,заедно с Калин Каменов – Кметът на Враца и подредиха уникална изложба на различини видове оръжия, с които всеки един посетител на фестивала по негово желание беше запознаван. Подреден беше и етно кът, връщащ хората назад в далечни, отминали години.

Цалапишки булки с тракийски носии, спечелиха призови места на северняшки конкурс за автентични носии и историите им.

На националния фолклорен фестивал“Леденика“ в град Враца, който се проведе от 28.06.2024 до 30.06.24 година, посещаван от много жители и гости на гр.Враца, две жени от цалапишкото сдружение “Памет и бъдеще“, което намери своето важно участие във фестивала, решават да се явят на обявения конкурс за автентична носия и нейната история.

Условията са следните: всеки сам да представи носията си. Сред множеството северняшки носии, момичетата са с единствените тракийски носии и печелят призови места в конкурса.

Представиха цалапишка носия и бежанешка носия от Ямболско. Историите са завладяващи и можете да ги чуете на страницата и в групата на сдружението „Памет и бъдеще“, качени като клипове.

Слизайки от сцената, от публиката се дочу възхитен възглас:“Ех,тази Цалапица“.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here