БОРИСОВ: ПАНДЕМИЯТА НЕ Е ОТМИНАЛА, ПРИ 100 СЛУЧАЯ ДНЕВНО ВРЪЩАМЕ МЕРКИТЕ

Детските градини и яслите няма да отварят

0
1778
Активните мероприятия за отклоняване на общественото мнение от важните проблеми за страната вървят с пълна сила. След "руските шпиони" сега се навъдиха и български превратаджии.

Премиерът Бойко Борисов предупреди, че това не е краят на пандемията с COVID-19 у нас и при над 100 нови случая на коронавирус за ден ще бъдат върнати рестриктивните мерки. Той направи това изявление по време на пресконференция след срещата на лидерите на ЕС и Западните Балкани в сряда вечерта.

Борисов подчерта, че Европа има сериозни проблеми с вируса.

„Ние сме няколко седмици пред другите, а поводът да отпуснем мерките беше, че има клъстър. Вече всичко зависи от нас – трябва да се пазим един друг и да спазваме дистанция. Особено в градския транспорт, маските там са задължителни“, категоричен беше Борисов.

Премиерът припомни, че „разхлабването“ в другите страни е било на сектори и дейности, които в България не са били спирани.

„Минем ли 100 човека заразени, отново стягаме мерките.

Само времето ще покаже дали мерките са правилни“, каза Борисов.

„Всеки ден наблюдаваме ситуацията, нищо не е отминало. Атакуват ме, че плаша хората. Не ги плаша. Какво направиха в Гърция? Затвориха абсолютно всички вкъщи. Във Франция още е така. Когато ти разрешат, тогава отиваш до магазина и се връщаш“, заяви премиерът.

„Мащабът на кризата с коронавируса изисква нашето единствено и солидарност, включително и към Западните Балкани. Европейският съюз мобилизира много бързо пакет от над 3,3 млрд. евро за здравния сектор на Западните Балкани“, съобщи той.

Това е огромна финансова инжекция за нашите партньори от Западните Балкани, заяви Борисов.

ЕС отпуска и пакет от социални помощи на стойност 730 млн. евро и 1,7 млрд. евро пакет от помощ от Европейската инвестиционна банка за проекти.

Борисов посочи, че колкото твърдо подкрепя Република Северна Македония, толкова твърдо държи да няма изказвания в разрез с Договора за добросъседство.

„Разбираме, че колегите ни от Република Северна Македония са в предизборна кампания и патриотизмът много се отприщва, но имаше недопустими за нас изказвания“, подчерта той.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here