БАНАНИТЕ- ЕДНА ОТ НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ

Богати на аминокиселини, бананите съдържат също и много фибри.

0
143

Бананите имат свойството да наутрализират състояния на силен страх, а всекидневната им консумация помага за справянето с посттравматично стресово разстройство.

Плодовата захар в бананите е свързана с животоподдържащи микроелементи като манган, селен, мед, бор и молибден и големи количества минерали като калий, който има огромно значение за функционирането на невротрансмитерите. Богати на аминокиселини, бананите съдържат също и много фибри.

Те са мощно оръжие срещу вирусите – толкова силно, че може да потисне растежа на ретровируса ХИВ. Богати са и на триптофан – помагат при разстройство на съня, имат успокояващ ефект и намаляват тревожността и депресията.
А колкото до кандидозата, няма причина да се боите от бананите, защото те са върховният унищожител на гъбички. Те елиминират патогенните бактерии и същевременно подхранват добрите микроорганизми в чревния тракт. Така спомагат синтеза на Б12, тъй като патогените в червата могат да го възпрепятстват.
Бананите спомагат за добро храносмилане и са ефективно антиспазматично средство при раздразнени черва. Носят облекчение при стомашни крампи и свързани със стрес стомашно-чревни разстройства.
Стабилизират кръвната захар, съдържат фитохимикали, които ще ви помогнат да се справите с ежедневния стрес и способстват за постигане на оптимално тегло, независимо дали имате наднормено или поднормено тегло.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here