БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА В ШВЕЙЦАРИЯ

0
1243

Бъдещето на децата в Швейцария се определя още от 6-ти клас в училище – от учителите. Те имат абсолютната власт да решат бъдещето на детето. Има система за оценка, която според мнението на учителите дели децата на 3 категории – сек А, В и С, т.е. отличници, средно и ниско ниво.

Това определя бъдещето на детето дали може да учи в държавен университет след завършено средно образование, и какво да работи като порастне. Умните деца имат всякакви възможности в живота, а по-ненадарените могат да работят само определени нискоквалифицирани професии.

Децата започват работа още в 9-ти клас в различни фирми, като преди това трябва да бъдат одобрени от съответната компания според успеха им в училище. Работят 4 дни седмично срещу минимално заплащане и само 1 ден учат, един вид учат от малки някаква професия.
Деца със слаб успех нямат право да кандидатстват във много фирми и много трудно ги наемат.
Ако не ги наемат да работят никъде, родителите имат само една опция – изпращат детето в платено училище за 2 г, което струва по 8000 франка на година. Иначе детето не може да завърши средното си образование.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here