АБВ И БСП В ОБЩ ФРОНТ СРЕЩУ ПЛАМЕН СПАСОВ

15
14260

Довчерашните непримирими врагове в битката за спечелване сърцата на червения електорат БСП и АБВ днес обединяват сили! Те ще се явят заедно на местните избори в община „Родопи“, съобщиха на съвместна пресконференция представители на местните структури на двете партии.

Кандидат за кмет на лявата коалиция ще е юристът Павел Михайлов, зам.-председател на БСП в общината, а водач на общата листа ще бъде Владимир Маринов – зам.-председател на АБВ и координатор за Пловдивска област.

Според информация на БНР коалиция ще носи името „АБВ-БСП“, което е малко странно, поради факта, че БСП е най-голямата лява, парламентарно представена партия, за разлика от АБВ, която на последните избори – за европарламент, успя да събере едва 0,86% (16 759 гласа).

На фона на тези мижави проценти доверие, което получи АБВ, малко странно звучат претенциите на г-н Маринов за разговори между АБВ и БСП „като равен с равен“. Явно обаче желанието и на двамата, да съборят от кметския стол Пламен Спасов, е талкова силно, че дори доскорошните врагове са готови да се прегърнат в името на общата цел.

Ще припомним, че Павел Михайлов беше кандидат за кмет на Община „Родопи“ от БСП и през 2015 г. и загуби на балотажа от настоящият кмет Пламен Спасов. На днешната пресконференция той обяви, че целта на двете партии е да имат мнозинство в Общинския съвет. „Целта е да спечелим местните избори, съответно да бъде прекъснато пагубното управление на ГЕРБ в Община „Родопи“, и по-точно на тандема Спасов – Бочукова. За 8 години при тяхното управление не се е случило нищо положително в община „Родопи“ – виждаме само разрушени улици и липса на тротоари“, заяви Павел Михайлов.

15 КОМЕНТАРА

 1. Абв не беше 4 години в коалиция с герб и Пл. Спасов, а 8. И двата мандата на Спасов минаха с подкрепата на абв.
  Надявай се булка на пиян мъж!

 2. Толкова жалка картина рядко се вижда. За хората от АБВ е сигурно,че ще бъдат в следващия общински съвет, но за БСП изобщо е ясно, че ще гледат отвън!

 3. Стига с тоя Спасов! Баста! Осем години простотии!
  Стига му толкова.
  Много му е даже….Малоумна история.Не се научи да говори, абсолютен олигофрен!

 4. Каквто и фронт да правят накрая пак ще трябва да се надупят на Спасов щото в опозиция пари няма, а Владко както знаем всички профука на татко си паричките и е пълен валат.

  • Какъв валат той си е направо капо. Да не говорим, че цялата фамилия го е закъсала здраво. Ако е обещал пари много до внимават от БСП защото пари на заем трудно се връщат в опозиция. Който разбрал, разбрал!

 5. Маринов, сметките със Спасов няма да ви се получат.
  От БСП не сме чак толкова застреляни.
  Би трябвало да си наясно , но нали Михайлов свали гарда….дай сега!
  Да, ама Не!

 6. ТЪЖНА ИСТОРИЯ. ТОВА БЕШЕ ФИЗИЧЕСКИЯТ КРАЙ НА БСП В РОДОПИ.
  ОЧЕВИДНО Е ЧЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ИЗБИРАМЕ МЕЖДУ НЕКАДЪРНИКА СПАСОВ И БЕЗДАРНИКА СПАСОВ.

 7. Адмирации за добре написаната статия!
  Само е пропуснато да се спомене, че АБВ предадоха опозицията в началото на мандата и г-жа Мустафова е все още знам.председател на Общинския съвет на Община Родопи и поддържат мнозинството на ГЕРБ и ДПС !!!!
  Странно , много странно нещо се случва в услуга на някого….
  Ще гледаме , ще става още по интересно!

 8. Тъпо, тъпо изпълнение!!!
  Как пък нямаше някой по умен!!!
  Може ли такова политическо харакири да направи Павел Михайлов ?
  Продаде ли БСП ?
  На кого – на АБВ или на ГЕРБ ???
  Ще се разбере….
  Жалко….

 9. Павка, Павка…..!!!
  Пак те надиграха!!!
  Утре като влезнат съветниците на Владко и веднага ще се гушнат с ГЕРБ, ако да те дееее!
  Но сметките на ГЕРБ и БСП не предвиждат трето място.
  А представете си , че сте един срещу друг , кой ще победи?

 10. БСП да си брои отсега съветниците с един по-малко. Владо Маринов ще си изтъргува гласа за някакъв пост или за пари и ще ги зареже.

 11. Владко е тарикат поне си осигури място в общинския съвет, а Павката и другарите ще останат в ролята на излъганото камилче. Нито пари ще видят, нито хора, защото Владко не разполага нито с едното, нито с другото. Каквото и да им е обещал нищо няма да получат!
  Напред другари!!!
  Дайте да дадем…

 12. Те комунетата друго не знаят и не могат! Дай им да правят тъпи революции от типа „Стани ти, да седна аз!“. Лошата новина е, че Родопи повече никога няма да бъде тяхна община. Ще си останат с един гол фронт и много разбити мечти.

 13. Майко мила що си ма родила!
  Как се нагмезди отново Владко момчето сладко.
  Това е падение за БСП.
  Маринов е виновен за разкола от преди няколко години а сега е вече водач на листа.
  4 години подгъзува на Спасов демек е съгласен с него и сега изведнъж ще подкрепя /коалира/ Михайлов?
  Пълен смях в залата.
  Аз лично се отказвам от БСП.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here