9 ПРИЗНАКА, ЧЕ В ТЯЛОТО ВИ СА СЕ НАТРУПАЛИ ТОКСИНИ

0
4457

Токсините се натрупват в телата ни с години. Те идват с храната и водата, с въздуха около нас и козметичните продукти в ежедневието ни. Дори да се храните здравословно, не е изключено в тялото ви да има натрупани количества токсини.

Съществуват някои основни признаци и симптоми, които могат да ни помогнат да разберем, че в тялото ни има натрупване на повече токсини. Някои от тези симптоми включват главоболие, смущения в съня, спазми, обриви, акне, подуване, болки в ставите. Списъкът може да стане доста дълъг затова, ето кои са основните индикации за натрупване на токсини, за които тялото ни сигнализира.

Силна чувствителност към миризми

Ако нямате чувствително изострено обоняние, би могло да се предположи, че тази непоносимост се дължи на токсичното претоварване на тялото. Възможно е да проявите висока чувствителност както към леки аромати така и към по силни като парфюми, лепила, цветни аромати и други.

Имате „мозъчна мъгла“

Ако се чувствате замаяни, объркани и не можете да се концентрирате дори сутрин, след като сте се наспали, в тялото ви може да са се натрупали вредни токсини. Те предизвикват редица реакции, които „изсмукват“ основните витамини и минерали, с помощта на които организмът ви трябва да функционира. Нещо подобно на това, което се случва, когато налеете нискокачествен бензин в колата си.

Миришете неприятно

Взели сте сутрешния си душ, нанесли сте дезодорант и въпреки това в метрото хората се отдръпват, когато се приближите до тях. Познахте: токсините могат да ви накарат да миришете неприятно. Когато се усвояват, те произвеждат газове и миризми, които се отделят през порите ви и се разнасят като отвратителна смрад.

Заспиването става все по-трудно

От една страна, натрупването на токсини ви кара да се чувствате изтощени, а от друга – може да развали съня ви. Безсънието пък води до сериозни здравословни проблеми.

Ноктите на краката ви са чупливи и потъмнели

Гравитацията издърпва токсините в тялото ви надолу и ноктите на краката са тези, които страдат от тях. Пръстите на краката през по-голямата част от деня са в чорапи и обувки, а в съчетание с токсините, образуват екосистема, която гъбичките обичат. За да се справите с това състояние, трябва да използвате препарати срещу гъбички, но и да се отървете от токсините.

Страдате от запек

Когато се храним, неволно консумираме много химикали, като консерванти, оцветители и изкуствени аромати. Червата, които са натоварени с храносмилането, трябва да се справят с тези токсини. Натрупването им може да доведе до разстройство на храносмилателната система и запек. Диета с органични храни, ограничаване на алкохола и прием на много вода би трябвало да помогнат за разрешаването на този проблем.

Наднормено тегло/ подуване

Не само консумацията на вредни храни може да доведе до отичане, подуване и напълняване. Някои токсини като например пестициди се съхраняват в мастните клетки. Това значително намалява възможностите за изчистване и отслабване.

Мускулни болки

Ако имате болки в мускулите, без да сте се подлагали на тежки натоварвания, може да се окаже, че тялото ви реагира на насищане с токсини. Болките и схващанията се получават, защото мускулите не получават хранителни вещества и енергия, от които се нуждаят, за да функционират правилно.

Проблемна кожа

Наличието на черни точки, акне, обриви и суха кожа показва, че в тялото се натрупват токсични отлагания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here