7 ИНТЕРЕСНИ ФАКТА ЗА АВОКАДОТО

Авокадото съдържа над 20 витамини и минерали, полезни за вас и вашия организъм.

0
949

Авокадо в салата, авокадо за закуска, авокадо като предястие. През последните години авокадото се наложи като предпочитана добавка към храненето на повечето хора. Освен, че е много вкусно, то е и изключително полезно, както за цялостното състояние на организма, така и за хората, които се опитват да се хранят здравословно. Foodpanda подбра любопитни факти за вкусния плод, за да ви вдъхнови да го консумирате по-често.

1. Авокадото е подходящо за консумация, както от бебета, така и от възрастни.

2. То е богато на разтворими и неразтворими фибри.

Според редица изследвания, ястия, които включват авокадо имат тенденция да усилват чувството за ситост по-дълго, в сравнение с ястия без вкусния плод.

3. Консумацията на авокадо намалява лошия холестерол. Авокадото е един от малкото плодове, които съдържат мононенаситени мазнини.

4. Авокадото съдържа над 20 витамини и минерали, полезни за вас и вашия организъм.

То съдържа над 25 основни хранителни вещества, включително витамините А, B, C, E, и K, мед, желязо, фосфор, магнезий и калий.

Поради тази причина, ежедневната консумация на авокадо може да ни помогне да се справим с редица здравословни проблеми, както и да балансираме хранителния си режим.

5. Авокадото е узряло, когато стане по- тежко и при лек натиск, промени цвета си към кафяво. То узрява по- бързо от банан.

6. Авокадото е едно от най-евтините средства да забавите стареенето на кожата си.

7. Дървото на авокадото има нужда от любов. Ако се грижите с любов към дръвчето, то ще роди много повече плодове. Има хора, които им говорят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here