Зимата се завърна в Родопите! Истински ад по пътя за хижа “Здравец“

0
287

Двайсетина сантиметра е снежната покривка в района на „Хижа Здравец“ и „Копривките“. Между 15 и 50 см е снежната покривка в област Смолян. Това съобщи за Агенция „Фокус“ дежурният в Областно пътно управление.

Слаб сняг продължава да вали на места в региона. Пътните настилки са заснежени, но почистени и обработени. По усойните места има и заледени участъци. В цялата област е ограничено движението на товарни автомобили с маса над 12 тона. През нощта е имало сигнали за закъсали автомобили, но всички вече са изтеглени.

Истински ад беше вчера по пътя от Гълъбово към хижа „Здравец“. За това разказа наш читател попаднал в снежния капан снощи.

“Снегът натрупа много бързо, а шофьорите бяха тръгнали нагоре неподготвени – като за лятна разходка. Пътят стана хлъзгав и в крайна сметка – закъсали автомобили, задръстване и много нерви,“ пише нашият читател.

 

След първия сняг в Пловдивско: Пътища - ледени пързалки, коли по таван и паднали дървета ОБЗОР

На снимка от пътя за хижа Здравец се вижда и пропаднал електромобил под наем.

„Огромни тапи на пътя за хижа Здравец. Лед след Гълъбово, изобщо не е чистен пътя. Няма минаване надолу, за нагоре е абсурд, не тръгвайте, освен ако нямате много излишно време“,написа шофьор късно вечерта.

Снегът пак ни изненада. Киша и чудо. Ей затова плащаме винетки“, пише дама зад волана, пътувала по пътя Пловдив-Асеновград.

Паднали скали вдигнаха накрак екипите за пътно поддържане

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here