Жители на Белащица: Подменете тръбите под разбитите улици в селото преди да се асфалтират!

Критични в момента са улиците ''Отец Паисий'' , ''Беласица'' и ''Трети март'' около църквата.

0
867

За пореден път Белащенци са с право ядосани на това, че вече над 10 дни проблемите с водата в селото не спират.

Всичко започва, когато на 25 януари бива започната рехабилитация на улица „Трети март“ в селото. Тежката техника идва на улицата, за да подмени асфалта, а от нейния натиск водопроводните тръби, които са на над 60 години започват да аварират и да се чупят.

Живеещи на въпорсната улица “Трети март“ вече 10 дни изпитват затруднения да покрият спокойно ежедневните си битови нужди. Улицата “Трети март“ води началото си от един стар чинар, до който дни след началото на ремонта на улицата, стария водопровод е протекъл, заради авария на водопровода в следствие на тежката техника.

Проблем с водата има и на улица “Отец Паисий“, която се свързва с улица “Трети март“, следователно и техните водопроводи са свързани, а от там и идентичните им проблеми.

От събота течаща вода извираща от ул. “Трети март“ се стига по улиците и наводнява детската площадка и близките дворове на къщи.

От днес по ул. “Беласица“ покрай парка се е образувал нов теч и водата тече свободно по улицата.

Снимките, които ни изпратиха жители на селото са красноречиви.

От ВиК споделят, че са наясно със състоянието на водопроводната мрежа в селото, и докато не се подменят всички тръби проблемите няма да спрат.

ВиК от днес са докарали своята ремонтна техника, но не са започнали с отстраняването на авариите.

Община “Родопи“ е собственик на водопровода и грижата за поддръжката и подмяната изцяло пада върху нея.

Споделяме ви един от постовете в групите на Белащица:

“Живея на улица „Трети март“ и искам да се обърна към всички,които са отговорни за т.н. „рехабилитация“на тази улица. Г-н Михайлов беше публикувал в някоя група ,че се предвижда цялостна подмяна на водопроводната мрежа в селото. Как именно това ще се случи на тази улица, която вече се насипва с чакъл и се подготвя за асфалтиране? Като цяло „рехабилитация“ значи „връщане към живот“. Само след месец или два след поредната ВИК авария,улицата ще бъде разкопана отново, за де се смени някоя водопроводна тръба. Явно сме свидетели на поредното хвърляне на прах в очите на хората,че нещо се прави!!!!!!! Някой ще се похвали,че нещо е свършил,а всъщност реалния проблем със смяна на водопроводната мрежа остава непокътнат!Това не е „връщане към живот“на улицата, а едно безотговорно харчене на нашите пари от данъци!!!!!!!!! Благодарим ви господа,че сте толкова „загрижени“ за НАС, вашите ИЗБИРАТЕЛИ!!!!!!!! А това на снимката е какво мислите- водопроводна тръба,която е точно до големия Чинар в началото на улицата откъм главния път. И тя( 40-50 годишна тръба) най-вероятно ще бъде замазана с асфалт?!?! Днес е неделя,вчера беше събота,а се работи усилено. Кой ли финансира тези съботно-неделни ремонти?!?! Някой явно много бърза да се похвали с „добре свършена работа“!!! Още веднъж „БЛАГОДАРНОСТ“ към всички, които са отговорни са този ЦИРК!!!Продължавам да качвам снимки! Току-що се спука тръба точно пред нас и се заля улицата. Уважаеми съселяни наливайте си вода,следва разкопаване наново и незнайно кога пускане на водата. РЕХАБИЛИТАЦИЯТА ТЕЧЕ С ПЪЛНА СИЛА!!!“

 

“Родпи-инфо“ не разполага с отговорите на институциите към проблем, към момента на изготвяне на материала. В случай на отговор, те ще бъдат споделени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here