ЗДРАВОСЛОВНОТО ХРАНЕНЕ НА ДЕЦАТА, СПОДЕЛЕНА ОТГОВОРНОСТ

0
2873

По случай 1 юни – Денят на детето, лидерът в областта на ученическото хранене „Фууд Деливъри Експрес” ЕООД организира обучение на децата от 1-ви до 4-ти клас от СУ „Свети Седмочисленици” – гр. Пловдив. Целта на обучението, което беше придружено с дегустация, бе формирането на навици за здравословно хранен сред най-малките ученици. За радост на организаторите в обучението се включиха всички деца без изключение.

Според предварително изготвения план, предизвикателството пред което бяха изправени децата бе да направят сандвич или обяд, според собствените си вкусови предпочитания и личните им разбирания за здравословно хранене. За целта организаторите бяха осигурили продукти изцяло с БДС, по утвърдени стандарти и био зеленчуци.

Инженер–технолог на „Фууд Деливъри Експрес” ЕООД, обясни на децата как храната допринася за здравето, а консултантът по здравословно хранене на фирмата даде препоръки, как да си осигурят пълноценна и разнообразна храна, както и кои продукти в какви норми е необходимо да се консумират.

След успешно свършена работа, организаторите на събитието наградиха децата с вкусен, разнообразен и здравословен обяд, а всяко от тях получи грамота за успешно преминато обучение на тема „Здравословно хранене”.

От екипа на фирмата – организатор на събитието, споделиха, че целта им е подобни мероприятия да спомогнат за изграждането на трайни, здравословни хранителни навици, сред подрастващите.

На финала от „Фууд Деливъри Експрес” ЕООД обещаха на децата, че през новата учебна 2019-2020 година ще организират отново подобно мероприятие, но този път под формата на състезание.

При интерес от страна на учебни заведения връзка с организаторите : 0893595920 Петко Секулов

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here