ЗДРАВОСЛОВНИТЕ ХРАНИ НА 2020 Г.

Това са топ 10 тенденции в здравословното хранене, които трябва да знаете през 2020 г.

0
1068

Популярността на здравословните храни и органични продукти се очаква да се покачи още повече през 2020 г. Според уебсайта Market Watch пазарът на здравословни храни ще нарасне с 5,7% в световен мащаб.

Ето някои от храните, които стават все по-популярни.

  1. Все повече хора добавят колагенкъм смутитата си, кафето или чая. Колагенът се счита за последна мода в грижата за здрава и сияйна кожа.  През 2019 г. година думата „колаген“ е била търсена повече от когато и да било в Гугъл.
  2. Гъбите рейшимогат да се ядат цели или да се консумират под формата на чай. Те отдавна се използват в източната медицина. Ястия с гъби рейши стават все по-популярни заради благотворното си въздействие върху имунната система.
  3. Нисковъглехидратната диета става все по-популярна, изборът на кетогенната диета –  все по-чест. Според пазарно изследване на института Mordor Intelligence световният пазар за кетогенни храни се очаква да нарасне с 5,3 % между 2019 и 2024 г.
  4. Брюкселското зеленабира известност. Този зеленчук вдъхновява гурме ресторантите  – сочат все по-големите му продажби.
  5. Карфиолътсъщо става доста популярен и ще остане такъв и през следващата година. В стремежа си да консумират все по-малко въглехидрати хората се насочват към алтернативи като ньоки с карфиол и някои зърнени варианти.
  6. През 2020 г. азиатската кухня ще бъде на особена почит. Виетнамски ястия като сандвичите Фо и Бан Ми, японските Удон и корейското кимчистават все по-популярни. Азиатските ястия са често много богати на протеини. Потребителите може да възприемат азиатската кухня като една по-здравословна опция.
  7. Джинджифилътсъщо е предпочитан продукт поради многото ползи за здравето. Вероятно това обяснява нарастването на онлайн поръчките. Според изследване направено от Transparency Market Research световният пазар на джинджифил се очаква да генерира продажби от 4,18 милиарда долара до края на 2022 г.
  8. Хумусътвсе по-често ще се оказва в чиниите ни. Пазарът на нахут – най-важната съставка на хумусът – е нараснал с 6,5% между 2014 и 2018 г. според Market Watch. Търсенето на кухнята на Близкия изток ще се покачи през 2020 г.
  9. Потребителите все повече се обръщат към заместители на млечните продукти като овесеното мляко. Тъй като все повече компании представят растителни млечни алтернативи на пазара не е чудно, че онлайн поръчките на овесено мляко значително са се покачили. Според Marketplace  продажбите на овесено мляко са се увеличили от 4,4 милиона долара през 2017 г. на 29 милиона долара през 2019 г.
  10. Студеното кафеще продължи да бъде модерно и през 2020 г. Неговата популярност рязко е нараснала през последните години според CNBC. В САЩ продажбите на студени напитки представляват половината от продажбите на веригата Starbucks.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here