ЗАЩО ТРЯБВА ДА ЯДЕМ МАНДАРИНИ?

Мандарините са сред най-обичаните плодове, особено през зимата и пролетта. Според учените тези плодове са не само най-вкусните, освежаващи и ароматни, но и забавят стареенето.

0
706

Мандарините са цитрусов плод с много ценни хранителни вещества Дървото на мандарината е от семейство Седефчови и представлява малко вечнозелено субтропично плодово дръвче. Има тъмнозелени блестящи листа, а негова родина е Югоизточна Азия и по-специално земите на днешен Китай и Виетнам.

Ето някои от полезните свойства на мандарините

Мандарините са полезни при кожни заболявания

Мандарините са полезни и при кожни заболявания – пресният сок убива някои гъбички (трихофития, микроспория). За да излекувате кожата и ноктите си, поразени от гъбичките, трябва многократно да втривате в тях сок от плодовете или кората на мандарините.

Мандарините се използват при лечението на астма и бронхити

Мандарините се използват при лечението на астма и бронхити. За прочистване на белите дробове от слузта всяка сутрин се препоръчва да се изпива по чаша мандаринов сок.
Те съдържат голямо количество феноликова аминокиселина (синефрин), която е прекрасно лечебно средство срещу отоци.

Мандарините помагат при кръвотечение

Мандарините се използват като средство за спиране на кръвотечението .сокът и плодовете действат ефективно при дизентерия.

Мандарините повишават апетита

Мандарините повишават апетита и подобряват обменните процеси, а етеричното масло, добито от плода повишава настроението.

Намаляват нивото на захарта в кръвта

Отварата от корите спомага заза намаляване нивото на захарта в кръвта. Кората от 3 мандарини се сварява за 10 минути в литър вода. Отварата не трябва да се прецежда. Приема се всеки ден.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here