ЗАРАБОТИХА ДУБЛИРАЩИТЕ СОНДАЖИ- БРЕСТОВИЦА Е С ЧИСТА ВОДА

Следващият етап е подмяната на довеждащия водопровод, вътрешната водопроводна мрежа и прилежащите съоръжения.

0
173

Новите дублиращи сондажи за село Брестовица, които ще ни снабдяват с вода отговаряща на всички изисквания, вече работят.

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева, заедно с главния инженер на ВиК Антон Гълъбов и кмета на Брестовица Любен Радев инспектираха санитарно-охранителна зона, където са изградените съоръжения, публикува кметство Брестовица на официалната си страница.

„Имаме гаранция, че хората няма да страдат от липса на вода. Все още обаче, че можем да кажем, че проблемът е решен, тъй като трябва да бъде изградена нова водопреносна мрежа. В момента имаме чист водоизточник, но има вторично замърсяване на водата от самата тръбна мрежа, който няма как да решим, без да я сменим. Мога да кажа на брестовичани, че ще докараме това до край, за да имат чиста питейна вода“, заяви инж. Гълъбов.
„Жителите на Брестовица могат да разчитат на мен и занапред. Обещах, че ще направя всичко възможно да се реши сериозния проблем с качеството на питейната вода, което пряко засяга здравето и условията на живот на хората и ще продължа да работя изцяло да бъде решен.“, категорична бе Каназирева.
Следващият етап е подмяната на довеждащия водопровод, вътрешната водопроводна мрежа и прилежащите съоръжения. Вече има подписан договор, избран е изпълнител и от 5-и април започва строителство – като се започне от един от кварталите на Брестовица, постепенно се одобряват проектите и се издава строително разрешение и за останалата част от населеното място. Осигуреното от държавата финансиране на проекта възлиза на над 20 000 000 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here