Започват „Велинградски празници на културата”

0
113

Емблематичните „Велинградски празници на културата” бяха открити вчера на Деня на Велинград.

За 51-ви път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви до 20 юли включително. Денят ще започне в 9:00 часа с тържествена литургия, а след нея в 10.15 ч. ще бъде посрещната теснолинейката за традиционното пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, организирано от гражданско сдружение „За теснолинейката”.

От 19:00 часа Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев”, заедно с формация „Тъпанджии” ще поведат официалните лица, граждани и гости на града до пл. „Николай Гяуров“, където талантливи самодейци ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”.

Гост участник в първия ден от празниците ще бъдат Дара, Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени”. Сред акцентите в програмата са концертите на Криско, Дивна, Папи Ханс, Тони Димитрова, Стоян Захариев, Ивелина и Велислава Костадинови, FYRE и ансамбъл „Тракия”.

В рамките на 24 дни Велинград ще се превърне в център на културата, в който ще се изявят както популярни български звезди, така и множество млади местни таланти. Част от проявите са пленер „Велинград – музика и багри”, детското „Синьо лято“, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото” – дърворезба, грънчарство и тъкачество.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here