ЗАПОЧНАХА РЕМОНТИ НА УЛИЦИ И ПЪТИЩА В “РОДОПИ“

0
1891

Започнаха ремонтите на няколко улици в Белащица, Марково, Цалапица и на пътя между Първенец и Храбрино.

Започна полагането на асфалт на улица „Иван Вазов“ в Белащица, като само в рамките на няколко дни започна и работата по втора улица в селото, на която се извършва рехабилитация. Започна и рехабилитацията на ул. „Беласица“ в Белащица, която е една от най-натоварените пътни отсечки в селото. Ремонтът е част от капиталовата програма на Община „Родопи“ и се извършва със средства от общинския бюджет. Участъкът за ремонт е около 250 метра. Строителството предвижда подмяна на старата настилка, която е от чакъл или бетоново покритие и е в изключително лошо състояние. На улицата ще бъде положен нов асфалт и ще се извърши отводняване. Сумата, предвидена за ремонтните дейности е близо 100 хиляди лева.

И двете улици в Белащица бяха предвидени за ремонт в началото на настоящата година и станаха част от бюджета на Община Родопи, който влезе в сила миналия месец.

Започна и асфалтирането на ул. „Иван Вазов“ в Марково. Вторият пласт асфалт ще бъде положен в през тази седмица.
Започна ремонта на пътя Първенец-Храбрино. Днес на пътя имаше техника и поставени знаци за предстоящия ремонт.
Започна и дългоочакваният от 2007 година ремонт на ул. „Калоян“ в Цалапица, която до няколко дни ще бъде асфалтирана! Това е поредната улица, която ще бъде обновена там. В селото бяха ремонтирани ул. „Пловдивска“, ул. „Източна“ и ул. „Христо Г. Данов“. В бюджета на Община “Родопи“ за тази година е предвиден ремонт на ул. „Никола Д. Петков“, както и на ул. „Александър Богориди“. Освен това се  проектират улиците „Цар Симеон“, „Ал. Богориди“, „Индже Войвода“.
Предстоят още ремонти на пътната мрежа в селата от “Родопи“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here