Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития в Пловдив

0
127

Задържаха мъж за измама с ваучери за културни събития в Пловдив, съобщиха от полицията. Неправомерният достъп до специализираната онлайн платформа е разкрит от експерти по компютърни престъпления в отдел „Икономическа полиция“.

Преди около месец и половина от търговско дружество, осъществяващо покупко-продажба на билети за културни събития по електронен път, била засечена смущаваща онлайн заявка на стойност 4 100 лева за посещение на музикален концерт с 82 от общо 100 ваучери, закупени в пакет за служителите на една и съща фирма.

В хода на работата, координирана от наблюдаващия прокурор, са предприети редица експертни действия и много скоро разследващите влезли в дирите на 29-годишен мъж.

От събраните доказателства е изяснено, че след като се сдобил с един от въпросните ваучери, той достигнал до кодовете на останалите от серията. В желанието си да продаде комплекта от 82 билета на черно, извършителят ги разпечатал в книжарница, но намеренията му останали неосъществени след намесата на разследващите.

При задържането мъжът направил пълни самопризнания, посочвайки, че се възползвал от пропуск в сигурността на специализираната онлайн платформа. Работата по документиране на случая продължава.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here