Задържаха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

0
523

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица Рангел Бизюрев е бил задържан в Дания. След като напусна България след убийството на Малинов, той се укриваше няколко месеца.

Още в начлото на разследването на се спомена, че Рангел е има приятел, който живее в Дния и е бил на при него на гости още миналата година.

Припомняме, че Димитър Малинов беше открит мъртъв на 27 юли след едноседмично издирване. Полицаите намериха трупа часове след разпита на близнаците Борислав и Валентин Динкови, които получиха най-тежката мярка за неотклонение “задържане под стража”. За убиец е сочен именно 30-годишният Рангел Бизюрев, който на 24-и е излетял за Германия. Според прокуратурата Динкови му помогнали, като са осигурили кола за превоз на тялото и инструменти, с които е изкопана дупката. После са прикрили всичко със строителни отпадъци.

Хората в Цалапица са гневни от престъплението, което провокира вълна от протести.

Всички протестиращи и близки на убитото момче смятат, че Валентин и Борислав Динкови не са просто укриватели, както е записано в обвинението и трябва да получат максимални присъди за това, което са извършили.

Делото срещу двамата братя отново е насрочено за 1.12.2023 година- петък, като тогава се очаква да бъде разгледано разпоредителното заседание, след като на предходното такова обвинението бе върнато на прокуратурата, заради противоречивите им показания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here