ЯСНИ СА РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕВРОИЗБОРИТЕ ПРИ 100% ОБРАБОТЕНИ ПРОТОКОЛИ

Първото цялостно въвеждане на протоколите показва, че преднината на ГЕРБ пред БСП се увеличава

0
1848

При 100% обработени протоколи в Районните избирателни комисии – избирателната активност на евроизборите у нас е била 33,27%, съобщиха от ЦИК, цитирани от blitz.bg.

Говорителят на ЦИК Александър Андреев уточни, че при повторното въвеждане и отстраняване на несъответствията ще бъдат уточнени окончателните резултати.

Междинните резултати при първото въвеждане на протоколите показват, че преднината на ГЕРБ се увеличава. Партията на премиера Бойко Борисов води с 31,07%, следват Коалиция БСП за България – 24,26%, ДПС – 16,55%, ВМРО – 7,36% и „Демократична България“ – 6,06%.

Предстои приемането на последната РИК-Търговище. След като тя пристигне, ще започне повторното въвеждане на протоколите на последните РИК.

От данните от първото въвеждане на протоколите става ясно, че 36,71% от избирателите са гласували с преференция. Преференциалното гласуване се наблюдава при всичките политически сили. Най-висок процент преференции има при ВМРО и „Демократична България“, където е над 50 на сто от гласувалите.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here