ЯПОНСКАТА КОМПАНИЯ ИЗОЛИРА „АРОМАТА НА МЛАДАТА ЖЕНА“, ПРЕВРЪЩА ГО В ПОПУЛЯРНИЯ ДЕЗОДОРАНТ

Дезодорантът е сред най-продаваните хигиенни продукти на Amazon Japan

0
2407

„Deoco“ е името на новата гама от продукти за женска красота, за която производителите, от страната на изгряващото слънце твърдят, че са уловили и използвали естествената „миризма на млада жена“.

Продукта бързо се превръща в хит, като продажбите са с 60% над първоначалните прогнози, особена след по-възрастните жени, които искат да привлекат по-млади и самотни мъже, които жадуват за аромата на млада жена.

Историята на тази интригуваща козметична линия на започва през миналата година, когато японската компания Rohto Pharmaceutical обяви, че успешно е изолирала две ароматни химични съединения, наречени Lactone C10 и C11, които телата на по-младите жени изглежда произвеждат в много по-големи количества, отколкото телата на по-възрастните жени.

И тъй като съединенията са с аромат близък до този на праскова и кокос , те стават известни като тайните на престижния „аромат на младата жена“.

В проучване, в което участват 500 жени от всички възрасти, от тийнейджърки до възрастни дами над 50-те, учените от Rohto Pharmaceutical откриват „сладък аромат“, който е бил по-силен в дрехите, които са били носени от по-младите жени.

Последващите проучвания разкриха, че ароматът идва от два лактона, чиито нива са били най-високи сред тийнейджърките, но са спаднали значително при жените над 35 години.

След откриването и изолирането на двете съединения, Rohto бързо започва да работи върху „Deoco“, козметична лриния за жени с пълната гама от сапуни и дезодоранти за тяло, богати на лактон С10 и С11.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here