В ЯПОНИЯ ПРОДАВАТ МЕД, ПЪЛЕН С ГИГАНТСКИ ОСИ

0
2811

Дребен производител на пчелен мед от префектура Оита, в Япония, предизвика доста спорове сред членовете на социалните мрежи, след като блогър съобщи, че той продава продукт, наречен „Мед с оси“, който всъщност наистина съдържа гигантска мъртва оса в сладката течност.

Според японския сайт SoraNews24 осите, които са известни като  естествени врагове на пчелите, са залавяни от пчеларите, докато се опитват да навлизат в кошерите, след което, още докато са живи, са пускани в бурканите и заливани с мед.

Производителят на меда твърди, че освен декоративен аспект, есенциите и екстрактите на мъртвите оси, които се разтварят в меда го правели много по-вкусен.

На уебсайта си обаче фирмата посочва, че не трябва да ядете насекомото, а само медът, в който е удавено.

Медът с оси може да бъде поръчан онлайн, чрез японската платформа за електронна търговия Rakuten, на цена от 1260 йени ($ 11) за бурканче от 150 гр. Според самите японци това е доста скъпо, но понеже продукта има и сувенирен характер цената е приемлива.

На етикета е записано, че продуктът не се препоръчва за деца под 1 година, въпреки че не е уточнено дали това е заради възможни проблеми от храносмилателен характер или е просто от човешко благоприличие, което ще спести бебетата от емоционална травма.

Медът с оси стана обект на внимание от медиите, след като потребител на Twitter  с името @ yusai00 публикува снимки на необичайните буркани в интернет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here