ЯГОДОВО СИ ТИ! Анкета на деня: Кой е най-належащият проблем в Ягодово?

0
303

Село Ягодово се намира в центъра на Тракийската низина, на 6 км от град Пловдив. Името на селото идва от основният поминък на хората преди години — отглеждането на ягоди.

В местността „Айгъра“ от землището му има следи старо тракийско селище и могилен некропол от 7 на брой могили от периода VI-I.пр.н.е.

Предполага се,че селото е съществувало преди падането на България под османска власт. Кукленския псалтир на цар Иван Александър от 1337 г.,съхраняван в Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий“ в София е открит през 1887 г.,не къде да е,а точно във село Ягодово,където все още е бил в употреба и местният свещеник е служел по него. През османското владичество селото е било със войнушки статут.

В момента в селото има детска градина, основно училище и читалище с функционираща библиотека.

От много години в Ягодово около Петровден се събират стотици българи, които поддържат българския фолклор жив. Това се случва на Петровските празници.
Фолклорни певчески и танцови състави от цялата страна се включват във фолклорния конкурс “Петровско надиграване и надпяване“ и АРТ Фест „Тайните на бабината ракла“.

Ние от “Родопи-инфо“ решихме да направим кратка анкета, в която вие, жителите на Ягодово, да оцените свършеното за последните години във вашето населеното място.

Идеята ни е вие да влезете в ролята си на работодатели на управниците и заедно да определите най-големите им успехи и неуспехи.

И тъй като мислим, че жителите трябва да участват в решаването как ще изглежда и ще се развива тяхното населено място, ви приканваме да посочите и най-големите проблеми, които трябва да бъдат решени на местно ниво.

Последвайте линка, за да се включите в анкетата:

www.dopitvane.bg/selo-jagodovo/

Споделете тази анкета с ваши близки, приятели и познати, за да може повече хора да се включат в нея.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Please enter your name here